Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sindicatele au solicitat prezenţa unei echipe interministeriale în județ cât mai curând posibil.

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc evenimentul cu tema „2014 în contextul Dialogului Social Național“, de fapt o videoconferinţă intermediată de Instituţiile prefectului la nivel naţional şi la care au participat, pe lângă reprezentanţii confederaţiilor sindicale, conducerile instituţiilor deconcentrate. În prezenţa premierului au fost abordate teme legate de necesitatea unei finalităţi ale problemelor prezentate în şedinţele lunare ale Comisiei de Dialog Social.

Spre finalul videoconferinţei, Nicolae Drăgan, preşedintele filialei cărăşene a Blocului Naţional Sindical, a ţinut să ia cuvântul pentru a-l invita pe Victor Ponta în județ: „Vă adresez invitaţia de a vă deplasa în Caraş-Severin pentru a discuta problemele grave cu care noi ne confruntăm. V-aş ruga ca, la această întâlnire, să veniţi însoţit de ministrul Economiei şi de cel al Apărării“.

Răspunsul premierului a venit prompt: „Am înţeles, îi iau pe amândoi şi venim la Reşiţa“. Preşedintele BNS Caraş-Severin a considerat că răspunsul a reprezentat o promisiune fermă.

„Deja ne pregătim şi vom înainta propunerea scrisă prefectului judeţului, în aşa fel încât întâlnirea să aibă loc cu o pregătire prealabilă. Asta înseamnă că vom aduce şi noi specialişti care cunosc problematica Romarm, căci de Arsenal şi de UCMR vrem să vorbim cu cei doi miniştri. Sunt lucruri care pot fi rezolvate doar în urma discuţiilor faţă în faţă la nivel interministerial“, ne-a declarat Drăgan.