Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Alte cinci unităţi de învăţământ înregistrează un efectiv sub 10 şcolari.

Planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2018-2019 este în plin proces de lucru astfel încât, în această perioadă, a fost finalizat proiectul de organizare sau reorganizare a reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniveristar de stat şi particular din raza lor teritorială. Pentru anul şcolar viitor, în Caraş-Severin s-au înregistrat unităţi de învăţământ cu 0 elevi. În anul şcolar 2018-2019, Grădiniţa cu Program Normal „Pinocchio Reşiţa va fuziona prin absorbţie cu Şcoala Gimnazială Nr. 9 Reşiţa, devenind structură a acești unităţi de învăţământ, iar Şcoala Gimnazială Nr. 1 Celnic va fuziona prin absorbţie cu Liceul Mathias Hammer Anina, devenind structură a liceului din Anina.

De asemenea, nu s-a aprobat emiterea avizului conform pentru reţeaua şcolară în anul şcolar 2018-2019, din cauza numărului insuficient de elevi la Şcoala Primară Plugova (cinci elevi), Şcoala Primară Ineleţ (0 elevi), Şcoala Primară Milcoveni (nouă elevi), Şcoala Primară Rusova Nouă (cinci elevi), Şcoala Primară Mâtnicu Mare (opt elevi), Şcoala Primară Lescoviţa (patru elevi), şi la Grădiniţa cu Program Normal Rugi (0 copii). Data-limită impusă pentru luarea deciziilor de către autorităţile publice locale/judeţene, după caz, privind unităţile de învăţământ pentru care nu s-a acordat aviz conform este 1 iunie 2018 şi se va transmite la Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin un nou proiect de hotărâre.

După cum a dat asigurări inspectorul şcolar general, prof. Ioan Benga, „judeţul Caraş-Severin este singurul judeţ care nu a desfiinţat nici o unitate de învăţământ cu personalitate juridică şi nici nu a lăsat vreun cadru didactic fără loc de muncă“.