Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Naționala de fotbal a României a pierdut partida cu Suedia de acasă, scor 0-2, iar șansele pentru calificarea la Euro 2020 s-au diminuat considerabil. Antrenorul lui CSM Reșița, care are încă cele mai multe selecții la echipa națională, i-a cerut demisia selecționerului Cosmin Contra printr-o intervenție telefonică la un post televiziune.

„Echipa noastră națională n-a avut un nucleu de bază în aceste preliminarii. Eu am spus-o mereu. Un nucleu pe care să se poată baza, chiar dacă nu jucau la echipele de club. Mereu am făcut naționala după ureche, după niște principii pe care eu nu le-am înțeles. Suntem cu toții dezamăgiți. Cosmin trebuia să facă cel mai bun 11 în aceste preliminarii. Am schimbat sistemul de joc de vreo patru ori. Nu putem face un pas în față dacă schimbi mereu sistemul și echipa. Jucătorii trebuiau să se motiveze personal, să văd o explozie de orgoliu din partea lor. Din păcate, n-a fost așa”, a spus Dorinel Munteanu.

Chestionat dacă oficialii Federației Române de Fotbal trebuie să nu-l mai lase pe Contra să fie selecționer și în play-off-ul Ligii Națiunilor, Dorinel a replicat: „Vreți să mă provocați? Nu cred că trebuie demis. Trebuie să vină asta din oficiu. Din moment ce Cosmin crede că toată lumea are ceva cu el, nu e un semn bun”.

Ștefan Moraru