Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – La se siunea de toamnă a Bacalaureatului, procentul de promovabilitate în Caraş-Severin a fost de numai 18,55%, mai slab decât la sesiunea din vară.
Cea de-a doua etapă a Bacalaureatului a luat sfârşit, iar odată cu el s-au încheiat şi şansele absolvenţilor de liceu. Cel puţin până anul viitor. Deşi sperau că la această sesiune vor promova, absolvenţii de liceu din judeţul Caraş-Severin au obţinut rezultate foarte slabe.

După cum au arătat datele înregistrate după încheierea probelor scrise, procentul de promovabilitate a fost mai scăzut în această etapă chiar decât astă vară. Doar 18,55% de candidaţi au promovat, în timp ce în sesiunea din vară, procentul de promovabilitate a fost de 26%.

După cum ne-a declarat insp. şc. gen. adj. prof. Mircea Meilă, peste 1.000 de elevi au picat în cea de-a două sesiune de examene. Dintre aceştia, patru elevi au fost eliminaţi în timpul probei la Limba şi literatura română, iar alţi doi au fost prinşi încercând că copieze la ultima probă scrisă a Bacalaureatului.

Cei mai mulţi elevi cărăşeni care au promovat au luat note între 6 şi 8 iar matematica a fost materia la care au picat cei mai mulţi candidaţi. Şi la nivel naţional rezultatele au fost dezastruoase, rata de promovabilitate fiind de 20%. Cel mai mic procent a fost înregistrat în Maramureş – 8%, iar cel mai mare la Suceava, 36%. Cu toate acestea, judeţul Caraş-Severin are un procent de promovabilitate mai ridicat decât Bucureşti – 18% sau decât judeţul Timiş – 14,5%.

Lavinia Predescu