Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara efectuează cercetări faţă de inculpaţii  Dorin Militaru (ofiţer de poliţie cu gradul de comisar şef, şef al Biroului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş Severin, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată) şi Loredana Miulescu (în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă).

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt: în cursul anului 2008, Dorin Militaru, în calitate de comandant al Centrului Militar Judeţean Caraş-Severin, a pretins şi primit de la un denunţător suma de 1.000 de euro pentru a-l sprijini să ocupe în mod nelegal un post de pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin. Mai exact, Dorin Militaru i-a dat asigurări denunţătorului că va interveni pentru promovarea probelor scrise prin furnizarea răspunsurilor de către o persoană implicată în organizarea concursului. Pentru că denunţătorul nu a reuşit să ocupe postul menţionat mai sus, Dorin Militaru i-a restituit acestuia cei 1.000 de euro.

În martie 2009, Militaru, de această dată în calitate de şef al Biroului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic al IPJ Caraş-Severin, s-a oferit să îl ajute pe denunţător să câştige concursul pentru ocuparea unui post de agent de poliţie în cadrul IPJ. În acest sens, Dorin Militaru i-a prezentat-o pe Loredana Miulescu, susţinând că aceasta poate interveni pe lângă o persoană cu funcţie de conducere în cadrul Poliţiei Române pentru a câştiga concursul pentru ocuparea acelui post. În acest scop, Loredana Miulescu a pretins şi primit de la denunţător, în două tranşe, suma de 5.000 de euro. Toate aceste demersuri au rămas fără rezultat deoarece denunţătorul a aflat că a fost sistată procedura de ocupare a postului respectiv. Din cei 5.000 de euro primiţi, Loredana Miulescu a restituit denunţătorului doar 1.000 de euro, pentru recuperarea diferenţei procurorii instituind sechestru asigurător asupra unui autoturism aparţinând lui Dorin Militaru.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul MAIDirecţia Generală Anticorupţie. Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 19 octombrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.