Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru că numărul „defavorizaţilor“ care se prezintă după alimente s-a rărit, primăria a tăiat din programul distribuirii.

„Întrucât în ultima perioadă s-a redus numărul beneficiarilor care s-au prezentat să ridice produsele alimentare, în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2015-2016, programul de distribuire a ajutoarelor alimentare se modifică începând de luni, 8 august, și va fi de luni până vineri, între orele 08.00 şi 16.00, la depozitul SC CARAȘ SA, situat în Reșița, Calea Timișoarei, nr. 2“, se arată într-un comunicat remis redacţiei. Produsele se distribuie în baza prezentării de către beneficiar a actului de identitate, în original şi copie, precum şi a documentului care atestă încadrarea într-o categorie care are dreptul la aceste alimente. Ajutoarele se acordă o singură dată în cadrul programului anual.

„Până la data de 19.07.2016 au fost recepţionate un număr de 11.217 de pachete cu produse alimentare, iar în perioada 22.06.2016-27.07.2016 au fost distribuite 7.168 de pachete cu produse alimentare către un număr de 3.584 beneficiari“, se mai arată în documentul citat.

La începutul acestei luni, mai existau în stoc 4.049 de cutii cu produse alimentare, la care s-au adăugat alte 2.183 nou recepţionate, urmând ca acestea să fie distribuite unui număr de 3.116 de beneficiari existenți pe liste, plus alte persoane ce vor fi înscrise în liste suplimentare, care din eroare au rămas în afara înregistrărilor oficiale. Ajutoarele constau în următoarele produse: făină albă de grâu, făină de mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, carne de porc în conservă, carne de vită în suc propriu în conservă şi pate de ficat, distribuite în două cutii de persoană. Livrarea se va face în două cutii având conținut identic.