Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Viceprimarul Reşiţei este iniţiatorul proiectului de hotărâre ce are în vedere înfiinţarea a două cluburi pentru pensionari şi tineri, în cartierul Lunca Bîrzavei. Proiectul a fost aprobat în cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local şi, potrivit declaraţiilor viceprimarului Adrian Dacica, cluburile vor funcţiona în spaţiile Bibliotecii Municipale, de pe Aleea Tineretului.

„După cum bine ştiţi, Biblioteca Municipală are două spaţii în Govândari. Acestea îşi vor păstra destinaţia, dar se vor desfăşura aici şi alte activităţi. Centrul pentru vârstnici va fi într-un bloc, iar în celălalt va fi un spaţiu pentru tineri. Aici se vor organiza activităţi diverse, pentru a le spori tinerilor şi pensionarilor confortul de zi cu zi. Se va putea asculta muzică, juca şah, table ori remi, se vor putea urmări filme sau împrumuta cărţi. Lucrările au început deja în ambele spaţii. Am bugetat deja şi nişte bani pentru reabilitarea acestor centre, am vorbit cu un arhitect şi un proiectant pentru a le moderniza şi a le aduce la standarde funcţionale, şi sper ca, în cel mai scurt timp, în aproximativ două – trei luni, ambele să fie funcţionale“, a declarat Adrian Dacica.

Pentru a beneficia de aceste servicii, atât tinerii cât şi vârstnicii vor trebui să se înscrie în aceste cluburi, exact cum se procedează şi în cazul celorlalte două cluburi de pensionari din zonele Muncitoresc şi Lunca Pomostului. Dar asta nu e tot. În lucru se află documentaţia pentru un al patrulea centru pentru persoanele de vârsta a III-a. „Centrul va fi situat în spatele Şcolii Generale nr. 9, într-un punct termic. Va fi un spaţiu generos, şi va avea aceleaşi caracteristici precum cel din Muncitoresc. Documentaţia este deja foarte avansată, sperăm să accesăm şi nişte fonduri europene în acest sens“, a mai spus viceprimarul.