Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Prof.univ.dr.ing Anton Hadăr, vicepreşedintele Senatului „Politehnicii“ Bucureşti, a primit titlul de Doctor Honoris Causa la Reşiţa.„Este o zi de sărbătoare pentru mine, o zi emoţionantă, o zi pe care cu siguranţă nu o voi putea uita! Reşiţa e foarte aproape de inima mea. M-au înnebunit salcâmii, prima oară când am venit la dvs, în ’92, la un concurs de rezistenţa materialelor. Eram în tren şi ştiţi că, în drumul către Reşiţa, primăvara, atunci când se desfăşoară faza finală a concursului profesional de rezistenţa materialelor, e o zonă în care sunt mulţi salcâmi. Trenul a rămas acolo pentru vreo cinci minute. Pur şi simplu, mirosea formidabil. Aia a fost prima mea vizită în Reşiţa. De atunci am venit de mai multe ori, ultima oară acum vreo două luni, cu toate că ne despart câteva sute de km, să ştiţi că mereu am venit cu plăcere, cu dragoste, am venit şi trimis de ARACIS (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior – n.r.) să verific ce se întâmplă în această universitate, vă ştiu toţi paşii făcuţi în ultimii ani, cunosc foarte bine progresele dvs. Din punctul meu de vedere mai ştiu şi ce ar trebui făcut în anumite direcţii, că doar nu le-oi şti pe toate. Au fost mai multe vizite decât în oricare universitate a României, din afara Bucureştiului, evident“, a declarat prof.univ.dr.ing. Anton Hadăr marţi, 11 decembrie, în Aula Magna a Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, imediat după ce i-a fost înmânat titlul de Doctor Honoris Causa.

Profesorul – care este şi preşedinte al Federaţiei Naţionale Sindicale Alma Mater şi vicepreşedinte al Senatului Universităţii „Politehnica“ din Bucureşti – a ţinut să mulţumească Senatului UEM pentru acordarea distincţiei, precum şi comisiei care i-a evaluat activitatea, apreciind în mod deosebit felul în care a fost primit la Reşiţa, deşi în urmă cu o săptămână a mai primit un titlu similar la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi.

În pofida frigului de afară şi a drumului greu, „să ştiţi că simt o mare căldură din partea dvs şi am mari emoţii, lucru care mi se întâmplă foarte rar“. Profesorul a apreciat faptul că rectorul de la Reşiţa, Doina Frunzăverde, cunoaşte foarte bine limba germană şi că are studii în străinătate, fapt ce oferă Reşiţei un plus de deschidere spre Occident, spre relaţii cu foruri din mediul academic european, apreciind totodată rolul de motor regional pe care-l are UEM.

Antoniu Mocanu