Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – După mai bine de şase ani de la demararea proiectului, ambarcaţiunea a realizat prima andocare la Golubac şi este pregătită să-şi înceapă aventura.

La începutul săptămânii, la cererea Consiliului Judeţean, s-a efectuat prima cursă de probă a bacului ce va deservi punctul de trecere al frontierei între Moldova Nouă şi Golubac.

„Probele au decurs bine, s-a făcut normarea timpului de trecere, s-au verificat procedurile de andocare, intrare şi ieşire a autoturismelor, precum şi verificarea documentelor. Timpul de trecere a fost stabilit la 30 de minute. Suntem bucuroşi că am reuşit să ducem acest proiect la bun sfărşit şi credem că este un pas important în creşterea numărului de turişti în zonă“, declară Adrian Torma, primarul din Moldova Nouă.

Împreună cu Consiliul Judeţean, s-a hotărât ca inaugurarea oficială să fie pe 20 decembrie. Asta dacă Dunărea va fi liniştită, iar condiţiile meteo vor fi favorabile şi nu vor juca vreo festă, forţând autorităţile să reprogrameze evenimentul atât de mult aşteptat de întreaga comunitate din Moldova Nouă şi nu numai.

Flavius Militaru