Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Metalul Bocşa – Viitorul Caransebeş 0-1 (0-1), în cadrul etapei a X-a a Ligii a IV-a.

Viitorul Caransebeş a jucat duminică, 6 noiembrie, în deplasare la Metalul Bocşa. Scorul a fost deschis la prima fază mai periculoasă de poartă, în minutul 8 Neagu angajându-l bine în adâncime pe Dragomir, acesta a intrat în careu, a şutat puternic de la 8 metri, Kapornay a respins cu piciorul, iar mingea, după ce a luat înălţime, la contactul cu pământul a intrat în plasă. Gazdele au replicat în minutul 13, când Ladea a trimis de la 20 de metri, pe centrul porţii, iar Birăescu a prins, şi încă o dată în minutul 21, când Rotiş a expediat o torpilă de la 22 de metri, portarul caransebeşean reţinând în doi timpi. În minutul 27, Negoescu putea să majoreze scorul, după o fază în care, după ce l-a driblat pe Kapornay, a trimis din unghi spre poartă, însă Benke a reuşit să devieze balonul în ultima clipă. Ultima fază notabilă a primei reprize s-a consumat în minutul 38, atunci când Neagu l-a angajat pe Imbre în careu, şutul acestuia, plasat, de la 12 metri, fiind scos de sub transversală de Kapornay.

În minutul 51, Neagu a făcut cam tot ce a vrut pe centru, după care, de la 18 metri, a trimis spre poarta bocşeană, însă Kapornay a reţinut. În minutul 53 a fost rândul gazdelor să rateze ocazia de a egala, după o fază în care Rotiş a driblat pe stânga, mingea a ajuns la Nicola, însă şutul acestuia de la 12 metri s-a dus mult peste poarta apărată de Birăescu. Din acel moment, lupta s-a dus mai mult la centrul terenului, până la limita celor două careuri, scorul rămânând neschimbat până la final.

„A fost o partidă interesantă doar fiindcă scorul a fost 1-0, pe care singuri ne-am făcut-o grea, pentru că la pauză ar fi trebuit să conducem la o diferenţă de cel puţin două, trei goluri. În ultimele minute am tremurat puţin pentru acest rezultat. Am avut câţiva jucători absenţi, dar am venit şi aşa, pentru a onora competiţia, indiferent de situaţie, fiindcă orice jucător poate fi înlocuit. Astăzi am câştigat prin dăruire şi devotament. Am mai adăugat trei puncte la zestrea acumulată până în acest moment, suntem tot pe primul loc, şi ne dorim ca ultimele trei meciuri din tur să le câştigăm, pentru a rămâne tot acolo sus”, a declarat după meci Dan Doran, antrenorul Viitorului Caransebeş.

Metalul Bocşa: E. Kapornay, I. Ladea, D. Benke, Al. Marişescu, L. Albu, D. Grecu, C. Zaharia, M. Mitraşcă (min. 28, I. Nicola), C. Vârdău, F. Rotiş, F. Truţă (73, C. Alexandru); rezerve: C. Buteică, G. Mustaţă. Antrenor, Gheorghe Mărgineanţu.

Viitorul Caransebeş: Cr. Birăescu, L. Vătafu, Ov. Bălan, B. Gulea, Ghe. Văluşescu, Cr. Suru, N. Imbre, C. Negoescu, Ad. Neagu (83, B. Drăgoi), M. Dragomir, M. Gheorghescu (71, D. Buzan); rezervă: D. Socaci. Antrenor, Dan Doran.