Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Aproape o mie de caransebeşeni au participat duminică la lansarea candidaţilor Uniunii Social Liberale pentru Primăria şi Consiliul Local Caransebeş şi pentru Consiliul Judeţean, în cadrul unui miting electoral desfăşurat în zona centrală a municipiului de pe Timiş şi Sebeş.

În prezenţa liderilor PNL, Marcel Vela şi Sorin Frunzăverde, şi a celui al PSD, Ion Mocioalcă, în faţa membrilor şi simpatizanţilor USL au fost prezentaţi cei care alcătuiesc, la ora actuală, elita administrativă a Caransebeşului şi a judeţului.

„Suntem în faţa dumneavoastră pentru că dorim ca împreună să facem pentru municipiul nostru ceea ce merită toţi românii şi să ducem mai departe spiritul cetăţii Caransebeşului în drumul său de a fi o citadelă europeană“, a spus primarul Marcel Vela. Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, a evocat dimensiunea actului politic generat din Caraş-Severin, care a dus la începerea schimbării regimului Băsescu-PDL.

„Nu o să fiu un bănăţean modest, aşa cum am fost noi de-a lungul vremurilor şi i-am lăsat pe mitici să fie mai agresivi. A fost un Guvern care s-a întors cu spatele la oameni şi care a guvernat cu statistici. Îmi pare rău şi vă cer scuze că, într-un anumit moment, poate şi eu am susţinut acel Guvern. M-am revanşat însă dărâmându-l împreună cu Marcel Vela, Ion Mocioalcă, Victor Ponta şi Crin Antonescu“, a spus Frunzăverde.

Pe scena amenajată în Centrul Civic, alături de liderii USL s-a aflat şi primarul localităţii italiene Montecorvino Pugliano, Domenico Di Giorgio, localitate cu care Caransebeşul a semnat în aceste zile un acord de înfrăţire. „Am identificat deja posibilităţile de colaborare economico-culturală cu municipiul Caransebeş, pe care în foarte scurt timp o să o demarăm, a spus edilul din Peninsulă.

Mitingul electoral al USL a fost presărat şi cu recitaluri susţinute de Carmen Şerban, Nicoleta Voica, Hara, Bosquito şi Ovidiu Lipan Ţăndărică, acestea întregind atmosfera de sărbătoare care a domnit luni în capitala gugulanilor.