Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – ACS Recaş şi FC Caransebeş îşi vor disputa întâietatea, aşteptând eşecul… liderului.Etapa a X-a a Ligii a III-a de fotbal, ediţia 2011/2012 se va derula pe parcursul a două zile, vineri, 21 octombrie a.c. şi sâmbătă, 22 octombrie a.c. „Capul de afiş“ al rundei, în Seria a V-a, este programat la Recaş, acolo unde FC Caransebeş, locul trei, cu 18 puncte, va da piept cu ACS Recaş din localitate, aflată pe locul secund, graţie golaverajului mai bun.

Se anunţă deci un veritabil derby al Banatului, la acest nivel fotbalistic, meci care se va disputa sâmbătă, 22 octombrie a.c., de la ora 15.00. Mai ales că, în cazul unui eşec al liderului, Millenium Giarmata, fiecare dintre combatante ar putea urca pe prima poziţie a clasamentului. Vorbeam de un eventual eşec al liderului, chiar dacă va evolua în cartierul Lunca Bârzavei, în compania Gloriei Reşiţa.

Formaţie aflată pe ultima poziţie, fiind în mare criză de puncte. Şi, dacă ţinem cont că jocul prestat în ultima perioadă, o îndreptăţeşte să părăsească zona periculoasă. Pentru că, exceptând înfrângerea severă cu F.C. Timişoara II, în celelalte confruntări lipsa experienţei acestui eşalon, plus lipsa de şansă, au făcut să piardă puncte importante. Aşadar, Gloria Reşiţa poate aspira vineri, de la ora 15.00, la prima victorie în acest sezon.

În fine, cea de-a treia reprezentantă a judeţului Caraş-Severin, FC Municipal Şcolar Reşiţa (locul şapte, 15 puncte) se va deplasa, vineri, 21 octombrie a.c., la Bihorul Beiuş, ocupanta locului patru, cu 18 puncte, formaţie care a plecat de la Caransebeş, în runda precedentă cu un punct însemnat. Şi, care aspiră, de asemenea, la prima poziţie a clasamentului.

În concluzie, FC Caransebeş, Gloria Reşiţa şi FCM Şcolar Reşiţa vor fi protagonistele unor confruntări considerate tari, având în vedere valoarea partenerilor de întrecere. Dar, fiecare, are motivaţii speciale, şi sunt obligate să acumuleze cât mai multe puncte, pentru economia clasamentului, pentru atingerea obiectivelor stabilite.