Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – La finele şedinţei Consiliului Judeţean de luni, 15 iulie, preşedintele Silviu Hurduzeu a fost întrebat în ce stadiu se mai află deponeul de la Lupac.

„Ne-am întâlnit cu operatorul, ne mai întâlnim și marți. Trebuie făcute lucrări la bazinul de levigat, reparaţii la staţia de sortare. Trebuie multe. Dacă nu doresc să construiască ei un nou bazin de levigat, atunci vom căuta alt constructor. Legat de stația de sortare, le-am solicitat să găsească o altă soluție decât cea propusă. Luăm în calcul toate variantele, inclusiv rezilierea contractului și să facem lucrările de reparații cu altă societate! Ce pot să mai zic? Este un proiect care, de la preluarea mandatului, îmi dă bătăi de cap”, a precizat luni şeful judeţului.

Iar marți, într-adevăr, la sediul Palatului Administrativ a avut loc o ședință de lucru pe tema stadiului lucrărilor la deponeul de la Lupac, care i-a adus împreună pe președintele Silviu Hurduzeu, vicepreședintele Flavius Nedelcea, arhitectul șef al județului Victor Naidan, reprezentanții proiectantului, antreprenorului și experții tehnici contractați de antreprenor. În cadrul ședinței a fost analizată soluția tehnică prezentată de antreprenor pentru lucrările de remediere la hala de sortare din cadrul CMID Lupac, avariată la finalul anului 2018. În cele ce urmează, Consiliul Județean Caraș-Severin, ca beneficiar, va solicita antreprenorului să demonstreze că soluția tehnică expusă se încadrează în costurile de operare garantate prin oferta depusă la licitație. Totodată, au mai fost discutate termenele de realizare a lucrărilor, mai exact măsurile ce se impun pentru scurtarea acestora, sens în care urmează ca forul județean să elibereze, cu celeritate, certificatul de urbanism și autorizația de construire.

N.C.