Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cu ocazia sărbătoririi Zilelor Reșiței, secțiile sportive au oferit miercuri, 4 iulie, câteva demonstrații în centrul orașului, iar scopul principal a fost atragerea tinerilor către sport. Pe rând, au fost prezentate secțiile cluburilor de lupte, judo, gimnastică, box, echipa de handbal fete pregătită de Lucia Moruț, echipele de juniori de handbal și fotbal din cadrul CSM Școlar Reșița, echipa de juniori de tenis de câmp, dar și clubul Mystic de dans sportiv.

„În primul rând aș dori să spun că este o inițiativă foarte frumoasă și utilă din partea Primăriei, pentru că noi, ca antrenori, avem nevoie tot timpul de copii la sală. Chiar dacă secția de lupte stă destul de bine ca număr de participanți la concursuri, ne dorim ca sălile din Reșița să fie pline de copii care să facă sport. Cu cât avem mai mulți copii, cu atât aria de selecție este mai mare și drept urmare, avem mai multe șanse să scoatem câți mai mulți campioni”, a declarat Florin Dință, antrenor de lupte.

Directorul CSS Reșița, Marius Crețeanu, prezent la acestă acțiune de promovare a sportului, a spus: „A fost o atmosferă foarte plăcută la acest eveniment, pentru că aproximativ toate ramurile sportive au fost prezente. Sper că această acțiune a avut un impact pozitiv asupra copiilor din Reșița și de ce nu, cu această ocazie, să înceapă o carieră sportivă”.

Fiecare echipă prezentă la acest eveniment de atragere a copiilor și tinerilor către sport a fost premiată, pe scena amplasată în centrul orașului, cu diplome și cupe de primarul Ioan Popa.