Reactualizat la:

Delicii gastronomice la Serbarile Cetatii

Delicii gastronomice la Serbarile Cetatii
Pofticioșii care vin în aceste zile în Parcul Teiuș nu pot trece indiferenți pe lângă ceaunele cu delicioasele gulașuri gătite pe loc chiar de ardeleni.

Rectifica

Iar dacă în prima faza nu ești amator, fiind adeptul clasicilor mititei, frigărui, cârnăciori sau hamsii, poate te lași convins să guști un gulaș de fasole cu cârnați de casă, gulașul de cartofi cu carne de vită sau pastrama de berbecuț în sos de vin roșu, după ce auzi povestea acestora de la nea Mihai, cel care mestecă de zor în ceaune ce fierb pe foc domol. Nu dezvăluie însă ingredientele care trebuie să rămână secrete, altfel rețeta ar deveni una banală.

Gulașul e un fel de emblemă a noastră a ardelenilor, iar ingredientele de bază sunt aceleași peste tot, cantitatea de condimente și aroma fac diferența între un gulaș normal și unul de să te lingi pe degete. Bineînțeles că am trucurile mele pe care nu o să vi le spun, dar mai bine să gustați ca să vedeți dacă am dreptate sau nu. Rețetele le știu de la bunicii mei, care și ei le știau de la bunicii lor, și tot așa”, ne-a spus nea Mihai, căruia vânzarea îi merge bine.

Chiar dacă o porție de gulaș sau de pastramă costă 12 lei, gurmanzi sunt destui, așa că focul este întețit tot timpul sub ceaune. „Am gustat și gulașul, se simte că au alte rețete, mai gustoase, am încercat și pastrama de berbecuț, este un deliciu, merită să dai banii pe așa ceva, de mici și hamsii suntem sătui”, am aflat de la Marius, un tânăr sosit la Serbările Cetății împreună cu prietena sa, pe care nu a reușit însă să o convingă să guste din carnea de berbecuț.

Pe nea Mihai și ceaunele sale îl mai găsiți doar duminică în Parcul Teiuș, așa că profitați de vremea care se anunță însorită și ieșiți pentru câteva ore în aer liber, ca să vă bucurați de o zi frumoasă de toamnă, cu muzică, distracție și, de ce nu, un gulaș ardelenesc savuros.



Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria CAON Stirile judetului Caras-Severin
UCM Resita are, in sfarsit, de lucru
REŞIŢA - Conducerea uzinei reşiţene a semnat contractul de retehnologizare a hidroagregatului HA 1 de la [...] mai multe »
Candidatul ideal: cel cu chef de munca
REŞIŢA - Angajatorii spun că le este tot mai greu să găsească persoane dornice să muncească. mai multe »
Consolidarea prieteniei romano-sarbe in Caras
REȘIȚA - A fost confirmată de discuțiile oficialilor județului cu Excelența Sa Vladan Tadic, consulul Serbiei la [...] mai multe »
Burse pentru toti liceenii din afara Resitei
REŞIŢA - Aleşii urbei au decis să acorde burse tuturor tinerilor din afara Reşiţei care stau la cămin în [...] mai multe »
Stiti cati pensionari avem? Multi…
CARAŞ-SEVERIN - La sfârşitul lunii august 2017, numărul total al pensionarilor cărăşeni a fost de 79731. mai multe »
Depoul de tramvaie a fost cumparat de la Ro-A-Tir
REŞIŢA - Vă amintiţi că la începutul acestei luni, mai exact în 2 octombrie, consilierii reşiţeni au avut de [...] mai multe »
Fara nisip pe drumuri, doar sare si clorura de calciu!
REŞIŢA - Cel puţin la nivel declarativ, iarna 2017-2018 nu ne va prinde pe picior greşit. mai multe »
Fascinatia armelor la Centrul Militar Judetean
REȘIȚA - Mai multe grupuri de elevi de la școli și licee din municipiu au vizitat ieri Centrul Militar Județean [...] mai multe »
Straini opriti la frontiera cu Serbia
CIUCHICI - Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, în cooperare cu [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

Autentificare



Ti-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro

Autentificati-va pe CAON.ro:




Ti-ai uitat parola?

Comentati pe CAON.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou