Reactualizat la:

Delicii gastronomice la Serbarile Cetatii

Delicii gastronomice la Serbarile Cetatii
Pofticioșii care vin în aceste zile în Parcul Teiuș nu pot trece indiferenți pe lângă ceaunele cu delicioasele gulașuri gătite pe loc chiar de ardeleni.

Rectifica

Iar dacă în prima faza nu ești amator, fiind adeptul clasicilor mititei, frigărui, cârnăciori sau hamsii, poate te lași convins să guști un gulaș de fasole cu cârnați de casă, gulașul de cartofi cu carne de vită sau pastrama de berbecuț în sos de vin roșu, după ce auzi povestea acestora de la nea Mihai, cel care mestecă de zor în ceaune ce fierb pe foc domol. Nu dezvăluie însă ingredientele care trebuie să rămână secrete, altfel rețeta ar deveni una banală.

Gulașul e un fel de emblemă a noastră a ardelenilor, iar ingredientele de bază sunt aceleași peste tot, cantitatea de condimente și aroma fac diferența între un gulaș normal și unul de să te lingi pe degete. Bineînțeles că am trucurile mele pe care nu o să vi le spun, dar mai bine să gustați ca să vedeți dacă am dreptate sau nu. Rețetele le știu de la bunicii mei, care și ei le știau de la bunicii lor, și tot așa”, ne-a spus nea Mihai, căruia vânzarea îi merge bine.

Chiar dacă o porție de gulaș sau de pastramă costă 12 lei, gurmanzi sunt destui, așa că focul este întețit tot timpul sub ceaune. „Am gustat și gulașul, se simte că au alte rețete, mai gustoase, am încercat și pastrama de berbecuț, este un deliciu, merită să dai banii pe așa ceva, de mici și hamsii suntem sătui”, am aflat de la Marius, un tânăr sosit la Serbările Cetății împreună cu prietena sa, pe care nu a reușit însă să o convingă să guste din carnea de berbecuț.

Pe nea Mihai și ceaunele sale îl mai găsiți doar duminică în Parcul Teiuș, așa că profitați de vremea care se anunță însorită și ieșiți pentru câteva ore în aer liber, ca să vă bucurați de o zi frumoasă de toamnă, cu muzică, distracție și, de ce nu, un gulaș ardelenesc savuros.



Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria CAON Stirile judetului Caras-Severin
Cooperare dincolo de frontiere in lupta cu cancerul
REŞIŢA - România şi Serbia îşi dau mâna într-un proiect transfrontalier, ce are ca obiectiv îmbunătăţirea [...] mai multe »
Primarii s-au intalnit cu Ciobanu. Si atat…
CARAŞ-SEVERIN - După cum ştiţi, primarii de municipii și oraşe s-au întâlnit cu şeful AquaCaraş, în prezenţa [...] mai multe »
Padurarii caraseni au facut curat in judet
CARAŞ-SEVERIN - 768 de angajaţi ai Direcţiei Silvice Caraş-Severin au participat la strângerea deşeurilor din judeţ mai multe »
Excelenta siderurgica pe malurile Barzavei
REŞIŢA - Combinatul siderurgic reşiţean face parte din grupul rusesc TMK, acesta urmând să organizeze, la Soci, [...] mai multe »
Oamenii ne cer si au asteptari pentru ca putem…
CARAŞ-SEVERIN - „...ce să ceară de la alţii şi ce aşteptări să ai de la ceilalţi? Nu vedeţi că opoziţia nu [...] mai multe »
Accident mortal la intrarea in Herculane
BĂILE HERCULANE - O femeie de 33 de ani din Topleţ şi-a pierdut viaţa în dimineaţa de marţi, în urma unui [...] mai multe »
Victor Ioan, expozitie de fotografie la Bucuresti
CARAȘ-SEVERIN - Pasionat de fotografie, dar şi de industria metalurgică în general, reşiţeanul Victor Ioan [...] mai multe »
PSD i-a luat lui Vela sefia Comisiei de Aparare
CARAȘ-SEVERIN - Senatorul liberal nu mai este șeful Comisiei pentru Apărare, Ordine publică și Siguranță [...] mai multe »
Weekend incarcat, dar fara victime
CARAŞ-SEVERIN - 82 de polițiștii rutieri au acționat intensiv, în weekend, pe sectoarele de drum şi în [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

Autentificare



Ti-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro

Autentificati-va pe CAON.ro:




Ti-ai uitat parola?

Comentati pe CAON.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou