Reactualizat la:

Delicii gastronomice la Serbarile Cetatii

Delicii gastronomice la Serbarile Cetatii
Pofticioșii care vin în aceste zile în Parcul Teiuș nu pot trece indiferenți pe lângă ceaunele cu delicioasele gulașuri gătite pe loc chiar de ardeleni.

Rectifica

Iar dacă în prima faza nu ești amator, fiind adeptul clasicilor mititei, frigărui, cârnăciori sau hamsii, poate te lași convins să guști un gulaș de fasole cu cârnați de casă, gulașul de cartofi cu carne de vită sau pastrama de berbecuț în sos de vin roșu, după ce auzi povestea acestora de la nea Mihai, cel care mestecă de zor în ceaune ce fierb pe foc domol. Nu dezvăluie însă ingredientele care trebuie să rămână secrete, altfel rețeta ar deveni una banală.

Gulașul e un fel de emblemă a noastră a ardelenilor, iar ingredientele de bază sunt aceleași peste tot, cantitatea de condimente și aroma fac diferența între un gulaș normal și unul de să te lingi pe degete. Bineînțeles că am trucurile mele pe care nu o să vi le spun, dar mai bine să gustați ca să vedeți dacă am dreptate sau nu. Rețetele le știu de la bunicii mei, care și ei le știau de la bunicii lor, și tot așa”, ne-a spus nea Mihai, căruia vânzarea îi merge bine.

Chiar dacă o porție de gulaș sau de pastramă costă 12 lei, gurmanzi sunt destui, așa că focul este întețit tot timpul sub ceaune. „Am gustat și gulașul, se simte că au alte rețete, mai gustoase, am încercat și pastrama de berbecuț, este un deliciu, merită să dai banii pe așa ceva, de mici și hamsii suntem sătui”, am aflat de la Marius, un tânăr sosit la Serbările Cetății împreună cu prietena sa, pe care nu a reușit însă să o convingă să guste din carnea de berbecuț.

Pe nea Mihai și ceaunele sale îl mai găsiți doar duminică în Parcul Teiuș, așa că profitați de vremea care se anunță însorită și ieșiți pentru câteva ore în aer liber, ca să vă bucurați de o zi frumoasă de toamnă, cu muzică, distracție și, de ce nu, un gulaș ardelenesc savuros.



Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria CAON Stirile judetului Caras-Severin
Si-au dat mana pentru tramvaie
REŞIŢA - Dacă până acum Consiliul Local Reşiţa a fost scena unor copilării politice, în care proiectele [...] mai multe »
Gospodarii vor primi trofeul curateniei
REŞIŢA - Ioan Popa, şeful administrativului reşiţean, a deschis, joi, 23 februarie, lucrările primei întâlniri [...] mai multe »
Strada Caen, din nou pe avarie
REŞIŢA - Municipalitatea reşiţeană arată, din nou, cu degetul spre Hidroconstrucţia, care a făcut lucrări de [...] mai multe »
Mai plangeti-va si la Siguranta Alimentelor…
CARAȘ-SEVERIN - Prefectul județului, Florența Albu, îndeamnă cetățenii să degreveze, când se poate, [...] mai multe »
Carasenii isi primesc banii pentru cereale
CARAŞ-SEVERIN - APIA a dat undă verde unei prime tranșe de bani, sume ce vor ajunge vineri în conturile multor fermieri. mai multe »
Consulul Italiei in Caras-Severin
REȘIȚA - Consulul onorific al Italiei la Timișoara, Niccolo Maso a fost primit joi, la sediul Palatului [...] mai multe »
Dr. Quint descopera tot mai multe probleme de vedere la copii
REŞIŢA - O nouă acţiune din cadrul proiectului „Ochi frumoşi, ochi sănătoşi“, derulat de Clubul Lions Onix [...] mai multe »
3,06% dintre absolventii de gimnaziu pleaca din tara
CARAŞ-SEVERIN - ISJ Caraş-Severin a realizat un sondaj privind opţiunile elevilor de clasa a VIII-a în ceea ce [...] mai multe »
Viteza le-a adus moartea
CARANSEBEȘ - Trei tineri din Caransebeș au murit iar un al patrulea este în stare gravă, în urma celui mai grav [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

Autentificare



Ti-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro

Autentificati-va pe CAON.ro:




Ti-ai uitat parola?

Comentati pe CAON.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou