Reactualizat la:

Delicii gastronomice la Serbarile Cetatii

Delicii gastronomice la Serbarile Cetatii
Pofticioșii care vin în aceste zile în Parcul Teiuș nu pot trece indiferenți pe lângă ceaunele cu delicioasele gulașuri gătite pe loc chiar de ardeleni.

Rectifica

Iar dacă în prima faza nu ești amator, fiind adeptul clasicilor mititei, frigărui, cârnăciori sau hamsii, poate te lași convins să guști un gulaș de fasole cu cârnați de casă, gulașul de cartofi cu carne de vită sau pastrama de berbecuț în sos de vin roșu, după ce auzi povestea acestora de la nea Mihai, cel care mestecă de zor în ceaune ce fierb pe foc domol. Nu dezvăluie însă ingredientele care trebuie să rămână secrete, altfel rețeta ar deveni una banală.

Gulașul e un fel de emblemă a noastră a ardelenilor, iar ingredientele de bază sunt aceleași peste tot, cantitatea de condimente și aroma fac diferența între un gulaș normal și unul de să te lingi pe degete. Bineînțeles că am trucurile mele pe care nu o să vi le spun, dar mai bine să gustați ca să vedeți dacă am dreptate sau nu. Rețetele le știu de la bunicii mei, care și ei le știau de la bunicii lor, și tot așa”, ne-a spus nea Mihai, căruia vânzarea îi merge bine.

Chiar dacă o porție de gulaș sau de pastramă costă 12 lei, gurmanzi sunt destui, așa că focul este întețit tot timpul sub ceaune. „Am gustat și gulașul, se simte că au alte rețete, mai gustoase, am încercat și pastrama de berbecuț, este un deliciu, merită să dai banii pe așa ceva, de mici și hamsii suntem sătui”, am aflat de la Marius, un tânăr sosit la Serbările Cetății împreună cu prietena sa, pe care nu a reușit însă să o convingă să guste din carnea de berbecuț.

Pe nea Mihai și ceaunele sale îl mai găsiți doar duminică în Parcul Teiuș, așa că profitați de vremea care se anunță însorită și ieșiți pentru câteva ore în aer liber, ca să vă bucurați de o zi frumoasă de toamnă, cu muzică, distracție și, de ce nu, un gulaș ardelenesc savuros.



Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria CAON Stirile judetului Caras-Severin
Mocioalca: Baieti, stati calmi ca se lucreaza!
CARAŞ-SEVERIN - AquaCaraş îşi va putea continua lucrările, iar staţiunea Băile Herculane va fi obiectiv în [...] mai multe »
Dan Negru: Herculane e Regina Maria
BĂILE HERCULANE - Cunoscutul prezentator de televiziune, bănățean la origini, a reluat în aceste zile pe pagina de [...] mai multe »
Au accelerat, au traversat si au depasit spre moarte
REȘIȚA - Acestea sunt cauzele unui trist bilanț al accidentelor rutiere grave produse în prima parte a anului. mai multe »
Borcean a semnat un contract de milioane
CARANSEBEȘ - Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a semnat vineri, la București, contractul de finanțare în [...] mai multe »
Ruschita-Voislova, drumul cutitelor
CARAŞ-SEVERIN - O scrisoare semnată de preşedintele Consiliului Judeţean arată că drumul respectiv poate fi doar [...] mai multe »
Sa nu spargem tot orasul pentru un proiect indoielnic
REȘIȚA - Declara administratorul public Vasile Paul vizavi de lucrările programate la Reșița de operatorii de [...] mai multe »
Mai putin va mutati in Centru! Va ia apa…
REȘIȚA - Nota cineva pe o rețea de socializare vizavi de reșițenii de pe strada Funicularului, măturată de ape la [...] mai multe »
Shhaideh a luminat lumea politica din judet
CARAŞ-SEVERIN - În urma unei declaraţii a şefului PSD Caraş-Severin, vizavi de fondurile PNDL, şeful PNL [...] mai multe »
Soferi, mare atentie la parbrize!
CARAȘ-SEVERIN - Asta dacă circulați în aceste zile pe DN 58 pe tronsonul dintre Reșița și Caransebeș, unde se [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

Autentificare



Ti-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro

Autentificati-va pe CAON.ro:




Ti-ai uitat parola?

Comentati pe CAON.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou