Reactualizat la:

Delicii gastronomice la Serbarile Cetatii

Delicii gastronomice la Serbarile Cetatii
Pofticioșii care vin în aceste zile în Parcul Teiuș nu pot trece indiferenți pe lângă ceaunele cu delicioasele gulașuri gătite pe loc chiar de ardeleni.

Rectifica

Iar dacă în prima faza nu ești amator, fiind adeptul clasicilor mititei, frigărui, cârnăciori sau hamsii, poate te lași convins să guști un gulaș de fasole cu cârnați de casă, gulașul de cartofi cu carne de vită sau pastrama de berbecuț în sos de vin roșu, după ce auzi povestea acestora de la nea Mihai, cel care mestecă de zor în ceaune ce fierb pe foc domol. Nu dezvăluie însă ingredientele care trebuie să rămână secrete, altfel rețeta ar deveni una banală.

Gulașul e un fel de emblemă a noastră a ardelenilor, iar ingredientele de bază sunt aceleași peste tot, cantitatea de condimente și aroma fac diferența între un gulaș normal și unul de să te lingi pe degete. Bineînțeles că am trucurile mele pe care nu o să vi le spun, dar mai bine să gustați ca să vedeți dacă am dreptate sau nu. Rețetele le știu de la bunicii mei, care și ei le știau de la bunicii lor, și tot așa”, ne-a spus nea Mihai, căruia vânzarea îi merge bine.

Chiar dacă o porție de gulaș sau de pastramă costă 12 lei, gurmanzi sunt destui, așa că focul este întețit tot timpul sub ceaune. „Am gustat și gulașul, se simte că au alte rețete, mai gustoase, am încercat și pastrama de berbecuț, este un deliciu, merită să dai banii pe așa ceva, de mici și hamsii suntem sătui”, am aflat de la Marius, un tânăr sosit la Serbările Cetății împreună cu prietena sa, pe care nu a reușit însă să o convingă să guste din carnea de berbecuț.

Pe nea Mihai și ceaunele sale îl mai găsiți doar duminică în Parcul Teiuș, așa că profitați de vremea care se anunță însorită și ieșiți pentru câteva ore în aer liber, ca să vă bucurați de o zi frumoasă de toamnă, cu muzică, distracție și, de ce nu, un gulaș ardelenesc savuros.



Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria CAON Stirile judetului Caras-Severin
Festivalul doinelor Traian Barbu
MARGA - Cea de-a VI-a ediţie se va desfăşura sâmbătă, 17 noiembrie, la Marga, la eveniment fiind anunţaţi [...] mai multe »
Borcean: In cinci ani am putea avea un spital nou!
CARANSEBEŞ - Municipalitatea continuă demersurile pentru a avea o nouă unitate spitalicească. mai multe »
Batranii de la azilul din Anina lasati in frig
ANINA - Primarul Gheorghe Românu se arată indignat de gestul celor de la Garda Forestieră Timişoara, care au întors [...] mai multe »
Resita, centru de excelenta in invatamantul tehnic
REŞIŢA - Începând cu anul şcolar 2019-2020, Primăria Reşiţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin [...] mai multe »
Record la alcool, tras pe dreapta
ANINA - „Polițiștii din Anina au avut motive de uimire atunci când au văzut rezultatul testării cu aparatul [...] mai multe »
NASA, cu ochii pe liceeni de la Diaconovici-Tietz
REŞIŢA - Tinerii reșițeni s-au calificat în semifinala Concursului Internaţional de Robotică organizat de MIT şi [...] mai multe »
Cu 150 de euro si-a cumparat al doilea dosar penal
CARAŞ-SEVERIN - Un bărbat s-a trezit pus sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile după ce, [...] mai multe »
Victor Ioan şi Siderurgic
REŞIŢA - După ce a expus în această toamnă la Bucureşti şi la Hunedoara, Victor Ioan aduce expoziţia [...] mai multe »
Se taie apa datornicilor
REŞIŢA - Printr-un comunicat ce nu abundă cu detalii, AquaCaraş solicită tuturor clienților care au datorii să [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

Autentificare



Ti-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro

Autentificati-va pe CAON.ro:




Ti-ai uitat parola?

Comentati pe CAON.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou