Caraş-Severin, Romania

LUPAC – În prima etapă a Ligii a III-a de fotbal, gospodarii au învins pe Pandurii II Tg. Jiu cu 1-0.Cocheta arenă din Lupac s-a dovedit a fi neîncăpătoare, la primul meci din acest sezon al nou-promovatei în Liga a III-a, Muncitorul Reşiţa. Oficialii acestei echipe au optat pentru Lupac, la meciul de debut în cel de-al treilea eşalon, întrucât propria arenă, din cartierul Lend nu corespunde cerinţelor impuse de FRF. Există însă posibilitatea ca la următoarea partidă de acasă, Muncitorul să evolueze în Reşiţa, dar pe Stadionul Gloria, oricum mult mai accesibil pentru spectatori, dacă luăm în calcul distanţa parcursă până la arenă şi afluenţa populaţiei din cartierul Lunca Bârzavei.

Pentru Muncitorul Reşiţa, debutul în Liga a III-a a fost de bun augur, cu o victorie la limită, dar meritată, 1-0 cu Pandurii II Tg. Jiu. O echipă oaspete care a avut în componenţă nu mai puţin de şapte jucători din prima garnitură, liderul neînvins al Ligii I la fotbal.

Muncitorul a început prudent, dar încet încet a ieşit la rampă, astfel că ocaziile mai clare le-au aparţinut gospodarilor reşiţeni. Dacă în prima repriză Ţimbota şi Cârmaci, de două ori, au trecut pe lângă deschiderea scorului, în cea de-a doua parte presiunea s-a accentuat la poarta gorjenilor şi inevitabilul se produce. După ce Vasiliu trimite o minge la vinclu, scoasă in extremis de goalkeeper-ul gorjenilor, avea să pice şi mult aşteptatul gol în poarta pandurilor.

Unicul gol al meciului s-a marcat dintr-o fază fixă: corner de pe dreapta executat de Vasiliu, iar din multitudinea de jucători aflaţi în careul advers, Zgăbei se înalţă şi trimite mingea cu o lovitură de cap, dincolo de linia porţii. Era minutul 71 şi cei de la Muncitorul Reşiţa începeau să viseze frumos. Era mai mult decât şi-au închipuit ei la începutul meciului. Echipa pregătită de Viorel Lolea a pornit cu dreptul în campionat şi speră să treacă cu bine de acest început de foc, cu trei deplasări în primele cinci etape.

Muncitorul Reşiţa: Giurcanu – C. Doană, Bobină (min. 53, V. Popescu), Beică, Bârsan – Ţimbota, L. Dobre, Vasiliu, Cârmaci – Fara, Zgăbei (min. 85, Mohamed).