Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deşi s-au mai înţepat între ei, aleşii reşiţenilor au votat toate punctele de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare. Alte propuneri, însă, n-au scăpat neciufulite.

Banii reşedinţei judeţului au fost readuşi în actualitate, marţi, odată cu o nouă şedinţă ordinară a Consiliului Local Reşiţa, fiind luate în discuţie atât execuţia bugetară, cât şi o nouă rectificare. Consilierul Mirel Sabo a ţinut să tragă un semnal de alarmă vizavi de execuţia bugetară la 30 septembrie, când urbea a înregistrat un minus de 18 milioane între visele bugetare prognozate şi veniturile efective. Un pas înainte a fost făcut şi pentru Kaufland-ul de la CET, aleşii urbei aprobând documentaţia de urbanism pentru PUZ. „Sperăm să se bucure şi reşiţenii, poate nu este cel mai important lucru pe care-l aşteaptă. Cu toţii ne dorim investitori, locuri de muncă, fabrici, făbricuţe, dar este un lucru bun. Se modernizează o zonă aproximativ inexistentă, n-aş vrea să folosesc un termen dur“, a spus Mirel Sabo.

Şi chiar dacă şedinţa se anunţa una încărcată, tensiunea şi înţepăturile resimţindu-se frecvent, întâlnirea n-a durat mai mult de un ceas, cu toate situaţiile şi explicaţiile cerute, şi cu toate cele 21 de puncte de pe ordinea de zi. Merită amintit faptul că, la capitolul urgenţe, a fost introdus proiectul de renegociere a salariului şefului firmei de transport a municipalităţii, şi că Poliţia Locală a beneficiat de atenţii deloc plăcute. Dacă la şedinţa de luna trecută primarul Ioan Popa sublinia necesitatea dizolvării Direcţiei Poliţia Locală şi înglobarea ei ca serviciu în aparatul de specialitate al primarului, la această şedinţă, consilierul local Silvia Chivari a ridicat problema poliţiştilor locali care au scutiri medicale de la pregătirea fizică. Lucru recunoscut de directorul Alexandru Ciati, care a promis că va prezenta un raport amănunţit asupra situaţiei.

Şi dacă în trecut reşiţenii n-aveau voie să umble cu animalele de companie prin centru, pieţe sau parcuri, acum au voie, doar că unii mai sunt amendaţi pentru asta. Din cauză că n-au fost ridicate indicatoarele care interzic patrupedele, dar şi pentru că regulamentul Poliţiei Locale n-a fost ajustat la noile prevederi, după cum ne spune consilierul Mădălina Chiosa.

Tot în ședința de marți, aleşii urbei au introdus şi adoptat noi tarife şi servicii pentru cei plecaţi din această lume. Dar dincolo de toate astea, un lucru e cert: liceenii de la Tehnic nu-şi vor ţine Balul Bobocilor cum au vrut, în fosta lor cantină, că a devenit municipală, şi nu dă bine la acreditare…