Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea de pe Bârzava a prezentat, în câteva cifre, care sunt materialele şi utilajele disponibile în prezumtiva luptă cu nămeţii.

Autorităţile reşiţene informează că s-au pregătit deja pentru a face faţă condiţiilor sezonului rece, astfel că, pentru intervenţia în caz de necesitate, au fost asigurate stocuri de materiale antiderapante şi se dispune de utilaje de specialitate. Stocurile aflate în depozitul Primăriei Reşiţa cuprind 137 de tone de sare gemă, 2.000 de tone de nisip şi 20 de tone de clorură de calciu.

La capitolul dotări, sunt disponibile un număr de 19 utilaje specializate: şase autovehicule echipate cu lamă și răspânditor; două autovehicule cu lamă și bazin de clorură; două autovehicule cu răspândire manuală; cinci tractoare cu plug (două cu plug în față și trei cu pluguri tractate); două încărcătoare frontale; două buldoexcavatoare.

„În funcţie de necesităţi, cantităţile de materiale antiderapante vor fi suplimentate iar, în cazuri excepţionale, vor fi închiriate suplimentar utilaje de la firme specializate. Pe perioada sezonului rece, se asigură permanența în cadrul Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local. Pentru sesizări privind deszăpezirea, poate fi apelat Dispeceratul Serviciului la numărul de telefon 0735/450.985“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.