Caraş-Severin, Romania

SASCA MONTANĂ – …pentru că lucrările care vor demara curând la Sasca Montană vor consolida malurile pârâului Şuşara.

La ploi mai serioase, pârâul iese din matcă şi produce pagube. Iată de ce, cu mai mult timp în urmă, Primăria a depus la Compania Naţională de Investiţii (CNI) un proiect care prevede consolidarea malurilor acestuia şi ridicarea mai multor ziduri de sprijin. Lucrările vizează deopotrivă albia pârâului şi drumul judeţean care care urmează firul apei. „Concret, pe o distanţă de aproximativ 1,5 km, vor fi ridicate mai multe ziduri de sprijin. Valoarea iniţială a investiţiei a fost de 2,7 milioane lei. Recent a avut loc licitaţia, de ceva timp timp se lucrează la proiectul propriu-zis, după care poate începe lucrul efectiv”, declară primarul Ion Poplicean.

În vederile Primăriei, se află şi starea drumurilor. Recent a fost depus la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) un proiect în vederea reabilitării mai multor porţiuni de drum din satele comunei. Conform proiectului, valoarea investiţiei se ridică la 1,5 milioane de euro iar porţiunile de drum însumează 6 km. „Experţii AFIR au efectuat vizita în teren. Au mai solicitat unele documente, pe care le-am pus la dispoziţia AFIR. Primim semnale pozitive. Urmează să semnăm contractul şi să facem licitaţia”, încheie primarul.

Ce-şi mai doreşte Primăria pe moment? Ar fi mană cerească fonduri proprii mai generoase şi investiţii la drumurile judeţene din zonă. Despre acest aspect, Jurnal de CS a publicat recent apelul primarului către cei care ar putea face ceva pentru ca drumurile să fie cu adevărat judeţene.

Foto: dincolodeharti.blogspot.ro