La data de 31 martie 2008, datoriile totale către bugetul general consolidat erau de aproape 118 milioane de lei.
Dintre acestea, 63 de milioane erau către bugetul de stat, 38 către asigurările sociale, 12 milioane către sănătate şi 3,5 către şomaj. „Dacă ar fi să luăm în considerare anii trecuţi, putem spune cu uşurinţă că valoarea datoriilor a scăzut“, a declarat Ioan Dragomir, director executiv la „Finanţe“.
Pentru a putea recupera aceste mii de miliarde de lei vechi, „Finanţele“ au început deja procedeul de executare silită pe motiv că: „recuperarea datoriilor către stat este cea mai mare prioritate pentru noi în momentul de faţă. Iar toţi angajaţii noştri ştiu acest lucru“, a mai spus Dragomir.
Alături de preocuparea organelor fiscale, şi Instituţia Prefectului şi-a manifestat grija faţă de acest aspect, întrucât conform dlui subprefect, Petru Albert Sereş, „aceşti bani tot la noi în bugete intră“. Din acest motiv, la ultima şedinţă a Colegiului Prefectural a fost aprobată o hotărâre privind modalităţile şi procedeele de recuperare a restanţelor către bugetele de stat.
În planul cu pricina sunt introduse măsurile ce vor fi luate pentru a recupera debitele, măsuri precum: începerea procedurii de executare silită în cazul debitorilor de rău platnici prin comunicare de somaţii şi titluri executorii, identificarea clienţilor neîncasaţi la zi şi a bunurilor aflate în proprietatea acestora, iniţierea procedurilor de declarare a insolvabilităţii, etc.
Dacă ar fi să ne luăm după sumele de bani restante ce au fost recuperate de la debitori doar în primul trimestru al acestui an am putea spune că aceste măsuri dau roade.
Astfel, în primele trei luni, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a recuperat restanţe în valoare de peste 60 de milioane de lei, iar acţiunile în acest sens continuă.
Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro