22. mai 2011 19:52; Reactualizat la: 22.05.2011 19:52


Proiecte culturale pentru turism

Proiecte culturale pentru turism © Cristian Vîlceanu, preşedintele Fundaţiei Club Turistic Banatia
REŞIŢA – Promovarea turismului, ca obiect principalal Fundaţiei Club Turistic Banatia, se face şi prin cultură.
Rectifica

CAON.ro

Până la data de 6 iunie a.c. se pot depune cererile de finanţare nerambursabilă online pentru proiecte culturale, în a doua sesiune din acest an. „La ora actuală sprijinim tinerele talente şi actorii în cadrul programului de dezvoltare a proiectelor culturale. Sprijinim pe cei ce doresc să aplice cu informaţii, consultanţă şi ce mai au nevoie“, a precizat Cristian Vîlceanu, preşedintele fundaţiei.

Ce înseamnă turismul

Aria tematică cuprinde activităţi muzeale, arhitectură şi design, arte vizuale, artele spectacolului (teatru, muzică, dans, circ etc), educaţie culturală şi altele. „Rolul nostru este ca, imediat după ce solicitantul are ideea, să fie consiliat, pentru a nu scrie inutil un proiect care nu este eligibil. Noi îl ajutăm să-şi structureze gândirea. Cultura, promovată prin proiecte şi evenimente, poate pune în valoare turismul cărăşean. Turismul nu înseamnă doar un hotel, un restaurant şi un obiectiv turistic static“, a mai amintit Vîlceanu. Potrivit definiţiilor date de experţii în turism, unităţile de alimentaţie, muzeele sau agrementul (activităţile colaterale efectuate în zonă ce au ca scop distracţia) au o pondere tot mai mare în atragerea turiştilor într-o anumită zonă.

„Un operator de turism adevărat face din orice un eveniment, şi cel mai frumos eveniment este atunci când îţi înfloreşte muşcata. Este o parafrază din care cei care intenţionează să investească în turism pot învăţa multe. Este o simbioză clară între turism, cultură şi multe alte domenii, ce trebuie armonizate între ele. Aceste proiecte sunt exact modalitatea pe care se pune accentul“, a mai spus Vîlceanu.

Flavius RotariuComentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria CAON Stirile judetului Caras-Severin
Greutăţile pot pava poveştile de succes
REŞIŢA - Problema migraţiei a fost pusă pentru a patra oară, la Reşiţa, sub cupola palatului administrativ [...] mai multe »
Povestea „Simfoniei lichide“ din Centrul Reşiţei în imagini alb-negru
REŞIŢA - Realizarea celei mai frumoase fântâni monumentale din România, opera sculptorului Constantin Lucaci, a [...] mai multe »
Se lucrează la fațada de la „C.D. Loga”
CARANSEBEȘ - De mai bine de o lună de zile, constructorii timișoreni care au câștigat licitația s-au pus pe treabă! mai multe »
Lucrurile nu stau extraordinar de rău
REŞIŢA - Spunea prefectul judeţului, vorbind despre detaliile care trebuie puse la punct până sună clopoţelul. [...] mai multe »
Pompierii cărăşeni intervin tot cu pliciurile
CARAŞ-SEVERIN - Chiar şi aşa, salvatorii au făcut faţă cu bine, inclusiv în cazul incendiilor izbucnite în zone [...] mai multe »
E mai greu cu comunitățile defavorizate
CARANSEBEŞ - Aceasta este concluzia dialogului dintre primarul Felix Borcean și reprezentanții Instituției [...] mai multe »
Patru arme, ridicate de la trei cărăşeni
CARAŞ-SEVERIN - Cele patru arme şi muniţia aferentă au fost ridicate de la domiciliul a trei persoane, cu vârste [...] mai multe »
Problema alunecărilor de teren din judeţ s-ar putea rezolva
REŞIŢA - Prefectul Matei Lupu speră ca cel puţin două lucrări importante să fie cuprinse în finanţare în acest [...] mai multe »
Mistreții amenință serios agricultorii din Biniș…
BINIȘ - ...însă unii nu se dau bătuţi şi continuă să facă ce ştiu mai bine. Ba mai mult, dacă oamenii ar [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

LogareTi-ai uitat parola?
Inregistrare user nou