11. septembrie 2011 20:33; Reactualizat la: 11.09.2011 20:33


Carasenii au mii de arme

Carasenii au mii de arme
REŞIŢA – Din evidenţele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin rezultă că, în prezent, în judeţul nostru sunt înregistrate 2.688 de persoane care deţin arme, fie letale, fie neletale, existând cu 142 mai multe autorizări faţă de anul 2010.
Rectifica

CAON.ro

Cele 2.688 de persoane deţin în total 3.455 de arme, din care 2.743 de arme letale, 528 de arme cu bile de cauciuc sau aer comprimat, 158 cu gaz şi alte 26 de panoplie (arme nefuncţionale).

În ceea ce priveşte normele legale privind deţinerea de arme letale, conform Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, modificată în cursul lunii iulie 2011, acordarea autorizaţiei de procurare a armelor letale se face în anumite condiţii.

Cererea de eliberare a autorizaţiei de procurare a armelor se depune de către solicitant la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau la inspectoratul judeţean de poliţie în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul ori reşedinţa.

Cererea se soluţionează în termen de maximum 45 de zile, în cazul primei autorizări, şi în termen de maximum 30 de zile, în cazul autorizărilor ulterioare. Una dintre cele mai importante modificări ale legii din luna iulie 2011 o reprezintă faptul că persoanele autorizate au obligaţia să urmărească expirarea permisului de port armă, (care are valabilitatea de cinci ani) sau la expirarea ultimei vize, întrucât dacă de la expirare trec 10 zile se pierde dreptul de port armă din oficiu pentru doi ani.

O altă modificare la fel de importantă este că pentru pistoalele cu gaz este necesară autorizarea ca şi pentru cele cu bilă de cauciuc şi nu doar o simplă notificare cum era până în luna iulie 2011.Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria BIHON Opinii
Cazierul judiciar
În conformitate cu Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, în ceea ce privește persoanele fizice , în cazierul [...] mai multe »
Ce votăm? Candidați vii sau avataruri?
Sper că românii vor avea luciditatea necesară încât să se prezinte la vot și să-i trateze pe candidații pentru [...] mai multe »
Condiții inumane pentru orădeni în trafic
De curând, Primăria Oradea a anunțat că pune autobuze în zona metropolitană. mai multe »
Contaminarea venerică și transmiterea SIDA
Transmiterea unei boli venerice, prin raport sexual sau alte acte sexuale , de către o persoană care știe că suferă [...] mai multe »
Lecția zilei de luni cu psihologul Sorin Nica! Cum putem educa răbdarea copilului nostru
Ziua de luni este un coșmar pentru mulți oameni. Fie că aduce cu ea o nouă zi de lucru, de școală sau fie că [...] mai multe »
Comercializarea de produse alterate
Vânzarea de alimente, băuturi sau alte produse, cunoscând că sunt alterate, ori cu perioada de valabilitate [...] mai multe »
Contestarea măsurilor asiguratorii
Măsurile asiguratorii în cursul procesului penal se pot lua pentru a evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau [...] mai multe »
Oradea, ocolită de concertele de club
Fac parte de mulţi ani din comunitatea rock, mă dedic susţinerii trupelor româneşti nu de ieri, de azi, şi în [...] mai multe »
Cum să te fereşti de amenzile GPDR
Ce ar trebui să facă firmele pentru a se feri de amenzi? Aș începe spunând că nu amenda este lucrul cel mai urât [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

LogareTi-ai uitat parola?
Inregistrare user nou