Caraş-Severin, Romania
Arhivă

februarie 2019

Browsing

CARAŞ-SEVERIN – În Caraş-Severin, anul trecut, oamenii legii au aplicat 1.696 de sancţiuni contravenţionale pietonilor, în majoritate pentru traversarea neregulamentară sau prin loc nepermis, iar anul aceesta, în luna ianuarie, numărul sancţiunilor a fost de 110. La nivel naţional, însă, anul trecut, numărul sancţiunilor aplicate a ajuns la 126.000, continuate anul acesta cu peste 10.100 de sancţiuni, doar în luna ianuarie!

REȘIȚA – În această perioadă, comercianţii s-au adunat în locurile binecunoscute de cetăţeni, Parcul Tricolorului din Govândari şi zona Hehn de lângă Universitate, şi şi-au expus produsele confecţionate, sau achiziţionate. Preţurile sunt variate, pentru toate portofelele, mărţişoarele viu colorate şi strălucitoare costând între 2 şi 15 lei. Cu toate acestea, cei cu dare de mână pot opta pentru mărţişoare de argint sau suflate cu aur care costă în jur de 50 de lei.

REŞIŢA – Primarul Ioan Popa se plânge de „cea de-a patra mizerie care ni se face în decurs de un an“, şi care face ca primăria să suporte majorarea cu 50% a manoperei pentru toate proiectele pe PNDL sau pe bani europeni. Inclusiv proiectul tramvai, în cazul căruia majorarea ar însemna un minus de 17 milioane de euro pentru bugetul Reşiţei.

TOPLEŢ – PE DN6, între Topleţ şi limita de judeţ, s-a produs un accident fără victime, blocând traficul, joi dimineaţa, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin. Potrivit Centrului Infotrafic, pe DN6 (E70), între Topleţ şi Orşova, la kilometriul 371, de pe o autoplatformă au căzut două dintre autoturismele pe care le transporta. Traficul a fost mai întâi deblocat pe un fir, pentru ca apoi să fie reluat normal.

REȘIȚA – Echipa pregătită de Leontin Doană va începe returul campionatului sâmbătă, 2 martie, împotriva formației Gloria Lunca Teuz Cermei, de la ora 15, pe stadionul din Valea Domanului.

CARAŞ-SEVERIN – O reactualizare a situaţiei referitoare la evoluţia cazurilor de gripă în această săptămână creşte numărul îmbolnăvirilor la 51. Asta pentru că au fost confirmate noi cazuri de infectare cu virusul gripal în judeţ, în urma testelor rapide de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.