Caraş-Severin, Romania
Arhivă

noiembrie 2007

Browsing

Lipova - De curând a văzut lumina tiparului primul volum colectiv de versuri al poeţilor din oraşul Lipova. Intitulată simplu „Poeţi lipovani”, cartea cuprinde lucrări semnate de poeţi tineri precum Carina Ienăşel, Nataşa Roman sau Fabian Timofte, dar şi autori consacraţi pe plan local sau naţional cum sunt Mircea Stepan, Voica Vanu, Zenovia Lascu sau Gheorghe Todor Delacladova.

Copiii se costumează cu plăcere ori de câte ori apare o ocazie, astfel că ziua de Halloween,  sărbătorită mai cu seamă pe continentul american, a devenit o tradiţie şi pe meleagurile noastre şi a scos la iveală costume interesante.

ORADEA – Pentru luna noiembrie, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a alocat celor 173 de farmacii care se află în relaţii contractuale cu aceasta, suma de 4,5 milioane de lei. Această sumă este destinată eliberării de medicamente gratuite şi compensate.

ARAD – Sportivii de la CSM Arad, pregătiţi de Andrea Toth au obţinut trei medalii la „naţionalele” de gimnastică aerobică. Dacă Bogdan Popa a obţinut argintul în proba de trio şi bronzul, la individual, perechea Anca Putin – A. Rotar a obţinut medalia de argint.

ORADEA – O cititoare a Jurnalului bihorean ne-a adresat în aceste zile o plângere legată de modul în care a fost tratată la Policlinica de copii din cadrul Spitalului Clinic de Copii „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea.