Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Cele trei licee tehnologice din Caransebeș, „Dacia”, „Decebal” și „Trandafir Cocârlă” vor fi modernizate cu bani europeni. Municipalitatea a început deja să lucreze la un astfel de proiect care, potrivit primarului Felix Borcean, va duce la creșterea calității actului didactic în cele trei unități de învățământ.

Edilul s-a și întâlnit zilele trecute cu directorii celor trei licee, cerându-le acestora o situație exactă cu tot ceea ce este necesar pentru a fi modernizate. „Avem un proiect pe fonduri europene prin care să accesăm bani pentru liceele tehnologice din Caransebeș. Aceste fonduri, sume destul de consistente, se vor îndrepta către Liceul Tehnologic <<Dacia>>, Liceul Tehnologic <<Decebal>>, mai ales Școlii Generale 2 și Liceul Tehnologic <<Trandafir Cocârlă>>. Sunt fonduri destinate ridicării nivelului actului didactic în aceste școli, vor fi folosite pentru dotări, mobilier, echipamente, aparatură”, a declarat Borcean.

În ceea ce privește un alt proiect european, campusul preuniversitar de la Colegiul Național „C.D. Loga”, primarul Caransebeșului a precizat despre acesta că „este în proporție de 95 la sută finalizat, restul de 5 la sută constă în mici retușuri la proaspăt construita sală de sport, la internat, la garsonierele pentru cadrele didactice. Am făcut în ultima vreme mai multe vizite acolo, ne-am sfătuit cu domnul director Grindeanu, ar mai fi de demolat vechea sală de sport pentru care am obținut avizele. În 12 septembrie, elevii de la <<Loga>> vor intra în sălile de clasă, spațiile destinate actului didactic fiind finalizate în proporție de sută la sută”.