Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Joi, 22 iunie, împlinește 12 ani. O vârstă la care Daniela Bianca Bereanu este deja un nume cunoscut în tenisul de câmp din România. O adevărată spartană în teren, cu o copilărie petrecută pe terenurile de tenis, reșițeanca își face loc între performerele sportului alb. Cu doar câteva zile înainte de aniversare și-a mai trecut în palmares două medalii, la simplu și la dublu, obținute la Campionatul Național Individual de Vară, categoria de vârstă U12.

În competiția națională desfășurată la Brăila, reșițeanca Daniela Bereanu și partenera sa Alexia Puiac (de la CS Marc Tenis Cluj) și-au confirmat statutul de favorite și s-au impus fără probleme în proba de dublu. La simplu, Daniela Bereanu, legitimată la Clubul Sportiv Municipal Reșița, și-a pus în valoarea talentul în meciurile viu disputate. A trecut, pe rând, de Daria Maria Anghel (Tenis Club Edma Alexandria, cu 6-1, 6-1); Rebecca Andreea Costea (CSS Slobozia, 6-0, 6-0); Daria Ghibărșină (CS Sănătatea Botoșani, 6-1, 6-3);  Ioana-Maria Secară (Tenis Club Coreco Iași, 7-5, 6-1); Eva-Maria Ionescu (Curtea de Argeș, învinsă prin neprezentare). Singura care a putut să o stopeze în drumul spre medalia de aur a fost Maria Daciana Ciubotaru, de la CSM Focșani 2007. Astfel, Daniela Bereanu s-a întors de la Brăila cu medalia de aur la dublu și cu cea de bronz la simplu. Exact rezultatele pe care le obținuse în luna ianuarie, la București, la Campionatul Național Individual de Iarnă.

„Sunt foarte mulțumită că am obținut aceste rezultate. Mi-am propus să joc cât mai multe meciuri și să le câștig. Voi participa și la turnee la categorii mai mari de vârstă, la U14 și U16”, ne-a spus sărbătorita zilei, una dintre speranțele tenisului românesc. O sportivă care merită o atenție mai mare din partea autorităților și un sprijin pe măsura potențialului său.

O adevărată spartană în teren

După aproape 35 de ani de la succesele la juniori obținute de Bogdan Peia, actualul antrenor al Danielei, Reșița se poate mândri cu o nouă performeră la tenis. Cu lacrimi de bucurie în ochi, dar și cu emoție, primul antrenor al Danielei, Sandu Uglai, povestește despre sportiva pe care a pregătit-o, trăgând totodată și un semnal de alarmă. Munca asiduă a Danielei Bereanu poate fi în zadar, dacă nu va fi susținută pe măsura potențialului ei. „Ne bucurăm foarte mult de rezultatele Danielei. La Campionatul Național de la Brăila, numai neșansa a privat-o de a disputa finala. Și în viață, îți trebuie un dram de noroc. O satisfacție deosebită a fost că Jurnal de Caraș-Severin a fost mereu alături de noi și de această fetiță minunată, care a avut rezultate foarte bune. E o adevărată spartană în teren, ca o prințesă războinică. Copilăria ei și-a petrecut-o pe terenurile de tenis. Pentru ea a fost doar școala și terenul de tenis. Ea n-a știut ce e aia o păpușă, în afară de tenis de câmp și de școală. La școală are rezultate foarte bune. În România e foarte greu să faci performanță, mai ales în tenis de câmp, am mai spus asta și o repet acum. Nimeni nu te bagă în seamă, oamenii vin, bat din palme și pleacă. Dacă obții rezultate și intri în circuitul profesionist, atunci toată lumea se afișează, s-au pozat și spun că e românca noastră. Am vrea ca Daniela să fie fanionul nostru, să fie susținută de autorități”, a spus Sandu Uglai.

Actualul antrenor al campioanei Daniela Bereanu, Bogdan Peia, a fost și el campion de juniori, cu mulți ani în urmă, la categoria U14, avându-i ca adversari pe Andrei Pavel și Dinu Pescariu. „După 35 de ani, județul nostru se poate mândri cu o nouă campioană la tenis de câmp. Acum vreau să o felicit pentru împlinirea vârstei de 12 ani. După această vârstă, 12-13 ani, se va hotărî destinul ei în tenis. E foarte important. Până la nivelul acesta am adus-o eu și cu Bogdănel (n.r. – Bogdan Peia), dar după 13 ani îi trebuie altceva. Ori undeva la un centru puternic din țară, ori la o Academie. Asta va fi decizia părinților. Părinții decid pentru copilul lor, părinții o susțin în totalitate. Să dea Dumnezeu ca Daniela să fie sănătoasă și să ne mândrim cu ea, că de multe ori când o văd, îmi dau lacrimile”, a mai spus Sandu Uglai.

Daniela Bereanu, care împlinește astăzi 12 ani, este nominalizată în Top Sport Caraș-Severin 2016, la categoria ”Speranță olimpică”.

La Mulți Ani, Daniela Bereanu!