Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – În etapa cu numărul 18 a Ligii a II-a, ultima a minireturului, FC Caransebeş 1913 a întâlnit sâmbătă, 5 decembrie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, pe conjudeţeana Metalul Reşiţa, scor 4-2.

Iată declarațiile celor doi tehniceni. Dan Firițeanu: „Jocul a căpătat ceva valenţe în plus faţă de meciurile anterioare, numai că atunci când judeci sau analizezi o partidă trebuie să iei în calcul şi adversarul. Dacă un meci cu valenţele astea îl disputam cu Baia Mare sau cu o echipă de top, atunci spuneam, da, este un real câştig. Dar, luând în calcul faptul că am jucat cu o echipă care e debusolată şi ea din punct de vedere administrativ, e un câştig doar prin prisma schimbării atitudinii jucătorilor… În ceea ce priveşte viitorul, eu am contract până în iarnă doar. Dacă cei care răspund de echipă se gândesc la o formă de organizare care să se apropie de necesităţile Ligii a II-a profesioniste, putem încerca salvarea. Dacă nu, nu are rost să facem o activitate, care, din punctul meu de vedere, până acum se situează la nivel de judeţ. Şi acolo sunt mai organizaţi decât aici. Sunt condiţionări, pentru că performanţa are legile ei şi, dacă nu le respecţi, nu poţi să ajungi la succes”.

Carol Gurgu: „Am încercat să facem un joc cât mai bun, în special axându-ne pe juniori. Cred eu că aceşti copii joacă din ce în ce mai bine şi sper ca planul de reorganizare din iarnă să fie de bun augur şi să avem o altă echipă la începutul anului viitor. Cred că, la scorul de 3-2, dacă ne concentram mai mult şi, ştiu eu, ne-am fi aşezat mai bine, am fi putut obţine mai mult. Copiii n-au însă experienţă şi probail că i-a luat valul şi s-au avântat puţin mai mult decât trebuia. Am rămas descoperiţi în apărare şi aşa au venit şi golurile. Nu au suficientă experienţă, dar, după ultimele trei, patru meciuri, au căpătat, şi acesta cred eu că va fi viitorul fotbalului în Caraş-Severin, fiindcă fotbalul aici e în regres, ceea ce este foarte grav. E un semnal de alarmă pentru toţi cei care se ocupă de destinele acestui sport în judeţ… În privinţa viitorului, urmează să se facă o reorganizare. Echipa nu se va desfiinţa, sub nici o formă! Domnul primar Ioan Crina ne-a susţinut şi înainte, el vede clar lucrurile şi probabil că îşi va da seama că în Reşiţa trebuie să existe o echipă de Liga a II-a. El ne-a dat «binecuvântarea», în sensul că, dacă rămânem în Liga a II-a, ne va susţine în continuare“.