Caraş-Severin, Romania

BRUXELLES – Eurodeputata a avut un rol important și în îmbunătățirea legislației privind alimentația, susținând prevederi care să ajute consumatorii.

În 2013, prin votul plenului Parlamentului European, UE a adoptat un cadru legislativ foarte important, care va garanta consumatorilor acces la informație de mai bună calitate în privința alimentelor și protecție mai bună pentru grupurile vulnerabile, precum copiii. „Apreciez, în mod deosebit, faptul că am reușit să stabilim prevederi foarte stricte în privința etichetării laptelui praf”, spune Daciana Sârbu.

Daciana Sârbu a înființat, alături de un medic și de un consultant nutriționist, Asociația Școala pentru Sănătate, cu obiectivul de a promova principiile alimentației sănătoase în rândul părinților, în beneficiul copiilor. Asociaţia organizează periodic întâlniri cu cadrele didactice din grădinițe, demonstrații de gătit sănătos, acțiuni de informare publică prin broșuri și pliante despre hrana sănătoasă.

„Noi facem eforturi, ca Asociație, să aducem informația despre nutriție aproape de părinţi, în forme clare, ușor de înțeles și practice, să îi ajutăm pe aceștia să învețe despre alimentația sănătoasă, pentru a lua decizii în cunoștință de cauză legate de modul cum își hrănesc copiii. Însă este necesar un efort instituțional, coordonat, care să cuprindă și revizuirea legislației pentru eliminarea tuturor slăbiciunilor evidențiate în aplicarea sa din ultimii ani”, spune eurodeputata.