Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primăria Reşiţa încă aşteaptă avizul Companiei Naţionale Romarm, o bună parte din terenuri fiind numai bune pentru construit case de locuit…

Şeful administrativului reşiţean vorbea, la jumătatea acestui an, despre o serie de obiective preluate de la vechiul IMR, cu titlu de compensare a datoriilor pe care societatea le are la Taxe şi Impozite. Terenurile ar totaliza undeva 12 hectare, însă se aşteptau avizele de la Bucureşti. Vizavi de baza sportivă de la Arsenal – cuprinzând un minihotel şi terenuri de fotbal –, primarul Ioan Popa se declara deschis s-o acorde investitorilor privaţi care ar dori s-o preia sau măcar s-o dezvolte, împreună cu Primăria, în cadrul unui parteneriat public-privat onest.

Ce se va întâmpla până la urmă cu obiectivele preluate de la Arsenal? „Încă nu ne-a venit acordul de la Romarm, aşteptăm în continuare acest acord, spune primarul Ioan Popa. Dacă vreţi, eu am fost acolo la sfârşitul lunii august, pentru că lucrăm acum la un studiu de fezabilitate, să facem pe Mobilitate şi Calea Timişoarei, inclusiv cu acel apendice care merge spre IMR, şi sunt nişte terenuri foarte faine acolo, pe mâna stângă cum te duci spre IMR, de la baza sportivă în sus. Eu personal mi-aş dori să parcelez acolo, să fac câteva parcele – poate cred că vreo 30-40 de parcele – am putea să le facem nişte locuri pentru case. Pe terenuri altele care sunt terenul de fotbal şi baza sportivă, că avem mai multe terenuri luate acolo în zonă. Dar aşteptăm să ne valideze Romarm-ul tranzacţia“.