Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Problemele cu care se confruntă comunitatea din Cuptoare şi-ar putea găsi soluţii la anul. O serie de probleme importante pentru viaţa urbei au fost puse marţi, 26 iulie, pe tapet, în cadrul şedinţei ordinare de consiliu local, găzduită de Căminul Cultural din Cuptoare, cartier al municipiului.

Printre ele s-au numărat rectificări bugetare, decizii administrative vizând pieţele reşiţene, investiţii, iluminat public şi diferite scutiri de la plata majorărilor şi penalităţilor de întârziere pentru persoanele fizice. Dar poate cel mai important este faptul că, încă o dată, administraţia locală s-a întrunit în mijlocul reşiţenilor dintr-un cartier mărginaş al municipiului. Ocazie cu care au putut afla şi problemele cu care se confruntă oamenii de aici.

Apa, canalizarea şi drumurile au devenit minusurile tipice ale cartierelor Reşiţei. „Atât eu, cât şi colegii mei din primărie şi consiliul local, am adoptat tactica de a veni în mijlocul reşiţenilor, acum în cartierul Cuptoare, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Din câte cunosc, ne-am implicat destul de mult, am reparat drumuri, nu le-am modernizat. În plus, nu existau reţele de apă, canalizare, trebuie extinderi şi amplasări de reţele. AquaCaraş a promis, am avut deplasări la dânşii, dânşii la noi, şi împreună la Guvern“, pentru problema apei şi a canalizării în cartierele reşiţene Secu, Cuptoare, Doman, Moniom şi Câlnic.

Potrivit edilului, Cuptoare urmează să fie în centrul discuţiilor în august. „Proiectul va fi analizat de Comisia Europeană, va ajunge la Bruxelles, discutăm aici de staţia de pompare a apei, toate având legătură cu ceea ce se va întâmpla, sperăm începând de anul viitor, la Secu şi Cuptoare“, a mai spus primarul.

Antoniu Mocanu