Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ediția din 2015 a competiției a avut loc la sala de sport a Liceului Teoretic Traian Vuia Reșița.

Câte două echipe de la Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița și LPS Banatul Timișoara, precum și echipa Golden Kids Bocșa au participat duminică, 13 decembrie, la competiția de minihandbal fete organizată în municipiul de pe Bârzava, la inițiativa profesoarei Lucia Moruț. De curând, reputata antrenoare de handbal, cunoscută pe plan național pentru rezultatele echipelor de băieți pe care le-a pregăti în ultimii 25 de ani, și-a îndreptat atenția și către handbalul feminin. Astfel, cele mai mici sportive pe care le antrenează cu aceeași pasiune, s-au aflat la prima competiție organizată la Reșița. Cupa Moș Crăciun a fost un bun prilej de testare a micuțelor sportive care visează să ajungă mari handbaliste. Printre ele se află și Roxana Voina, sora cunoscutei handbaliste Adriana Voina, de la Universitatea Reșița, una dintre componentele de bază ale Naționalei de tineret a României. Roxana visează să calce pe urmele sorei sale, care o ajută de fiecare dată cu sfaturi.

Iată rezultatele complete înregistrate la acest turneu: Traian Vuia I – Traian Vuia II 22-2, Golden Kids Bocșa – Banatul Timișoara II 5-8, Traian Vuia I – Banatul II 13-8, Bocșa – Traian Vuia II 1-2, Traian Vuia I – Banatul I 11-8, Banatul II – Traian Vuia II 8-6, Bocșa – Traian Vuia I 4-19, Banatul I – Banatul II 18-6, Traian Vuia II – Banatul I 4-18, Bocșa – Banatul II 8-7.

turneu

“Mă bucur că am putut să organizez această competiție, penrtru aceste micuțe handbaliste, junioare V. Mulțumesc celor care ne-au ajutat, în primul rând Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, care ne-a oferit cupele, diplome pentru fiecare echipă și fiecare sportivă în parte, premiile speciale, medaliile și tricourile pentru echipa de pe primul loc. Pungile cu dulciuri pentru toate participantele sunt oferite de Miruna Internațional, iar diplomele pentru premiile speciale au fost oferite de conducerea liceului nostru, prin Asociația Sportivă Iuventus. Le mulțumesc din tot sufletul pentru că au fost alături de noi și nu în ultimul rând părinților care de dimineața până seara au stat în picioare, pentru a fi totul în regulă și să nu lipsească absolut nimic în această zi frumoasă pentru fetițele dânșilor. Sunt foarte bucuroasă pentru că, vă spun sincer, nu am nici trei luni de handbal cu aceste fetițe, și sper să le calce pe urme foștilor mei sportivi pe care i-am antrenat în decursul ultimilor 25 de ani, cu grupele de băieți având rezultate foarte frumoase“, ne-a declarat prof. Lucia Moruț.

“Se vede progresul fetelor mele, apărarea în primele două meciuri a mers foarte bine, dar mai avem de lucrat la faza de atac, la finalizare. Fetele au început să se comporte ca o echipă pe teren, se găsesc mai ușor, pasează, și ajung în situații de a marca. Este o inițiativă foarte bună organizarea acestui turneu, important este ca aceste fete să aibă jocuri în picioare. Dar, și mai important este că toată lumea este câștigătoare”, ne-a spus prof. Bogdan-Ionuț Bosioc, de la Golden Kids Bocșa.

Prima ediție a Cupei Moș Crăciun a fost câștigată de echipa gazdă, Traian Vuia I.