Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Întrecere pentru înotători în bazinul olimpic din Reșița.

Cupa „Micul Delfin” la înot s-a desfășurat sâmbătă, 19 mai, în incinta Complexului Municipal pentru Sport și Sănătate „Ioan Schuster”. Competiția a reunit 51 de elevi și este a doua acțiune din proiectul inițiat de Primăria Municipiului Reșița, intitulat „Sănătate prin înot”. Concursul s-a adresat elevilor din ciclul gimnazial de la mai multe unități de învățământ din Reșița. Drept urmare, s-au întrecut copii de la școlile gimnaziale nr. 2, nr. 6 „Mihai Peia”, nr. 7, nr. 8, nr. 9, Liceul de Arte „Sabin Păuța”, Colegiul Național „Mircea Eliade”, Colegiul Național „Traian Lalescu”, Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” și Liceul Teologic Baptist Reșița. Singurul procedeu care s-a înotat a fost fluture, pe o distanță de 50 de metri.

La sfârșitul competiției s-au evidențiat următorii: clasa a V-a, fete, Alina Zina locul I, Alexandra Mitrovici locul II și Ariana Milaț locul III. La băieți, locul I a fost ocupat de Mario Oprea, locul II Ovidiu Dimitrovici, iar locul III i-a revenit lui Patrick Balea. La clasa a VI-a, fete, prima poziție a fost cucerită de Theodora Careba, locul II fiind ocupat de Ema Balint, iar Antonia Florescu s-a clasat pe locul al treilea. La băieți, Alex Neamțu a obținut primul loc, Robert Canas al doilea loc și Teodor Petrișor a ocupat locul III. Elevele din clasa a VII-a care au urcat pe podium au fost: 1. Isabella Efrem, 2. Sara Iana, 3. Lavinia Mihoc. La băieți s-au evidențiat: 1. Cosmin Preda, 2. Tudor Vlăduceanu, 3. Dani Hațegan. La ultima categorie de vârstă, cea a elevilor din clasa a VIII-a, la fete ordinea a fost următoarea: 1. Roberta Popescu, 2. Briana Alexandru, 3. Selline Berger. Dintre băieți, Denis Popescu s-a clasat primul la această categorie, urmat de Erwin Schmelas și Denis Wolf.

Trofeul „Micul Delfin” i-a revenit lui Denis Popescu pentru că, a obținut cel mai bun rezultat la proba de 50 m fluture. Acest turneu inițiat de Primăria Reșița a fost organizat în colaborare cu Asociația Județeană de Natație și Pentatlon Modern Caraș-Severin. La finalul competiției, toți participanții au primit diplome, iar toți elevii care au urcat pe podium, au fost recompensați cu pungi cu dulciuri.