Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Spune primarul Ioan Popa, ca o concluzie a faptului că, în sfârşit, aleşii reşiţenilor au început să conlucreze, fără interminabile dezbateri în contradictoriu.

După schimbările intervenite la nivel de viceprimari, în palatul administrativ municipal pare că domneşte pacea şi înţelegerea. Aşa se explică de ce o şedinţă de consiliu cu câteva zeci de proiecte pe ordinea de zi s-a încheiat în aproximativ un sfert de ceas. Să fie de bun augur?

„Dacă mă uit la Caransebeş, e un mare semn pozitiv, a exclamat primarul Ioan Popa. Am materialele aici, vă pot spicui din ele pe modificările de buget, sunt lucruri care, dacă n-am fi avut o înţelegere, am fi stat încă vreo trei ore aici ca să le explicăm. De exemplu, fără ca măcar să discutăm, a trecut ca suplimentare de buget achiziţia a 300 de platani“.

Însă asta nu e tot! Aleşii urbei au bătut palma şi la capitolul investiţii, unde municipalitatea a pregătit deja trei PUZ-uri, pentru două dintre ele fiind asigurată şi bugetarea necesară. „În general, planurile de urbanism zonal sunt un atribut al primăriilor, nu al firmelor, spune primarul. Atunci când ele fac PUZ-uri într-un oraş, înseamnă că acesta nu se mişcă cum trebuie. Nu firmele trebuie să facă PUZ-uri, ci noi, iar ei să vină să vadă ce pot face în zonă. Primul PUZ vizează amenajarea de promenade pe malul Bârzavei, de la staţia Mol până sus la Palatul Cultural, altul crearea unui acces rutier în zona de dezvoltare Ţerova-Mociur. Adică vrem să descărcăm, de pe pasajul de la Intim, Govândariul şi ceea ce vine de sus, ca să putem pleca de acolo direct pe partea de Mociur, Mociur-Turnate, şi să venim cu breteaua încoace. Vom face şi o expertiză pe căminele 1 şi 2 din Mociur. (…) Vă spuneam de achiziţii de arbori… achiziţionarea de material dendrofloricol 296 bucăţi platani pentru Bulevardul Revoluţia din Decembrie. Pentru că după ce vom reface malul Bârzavei, vom face acel proiect frumos prin care vom pune platani pe malul Bârzavei. Deci eu sunt convins că dacă n-am fi avut înţelegere pe aceste teme, am fi putut discuta patru ore“.

Cât despre sălciile existente în prezent pe malurile Bârzavei, potrivit edilului, la nevoie, ele ar putea fi mutate.