Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O mână este întinsă de statul german celor care doresc să lucreze acolo, dar şi să înveţe meserie în acelaşi timp.

Pe lângă ofertele de lucru în Germania, prezentate recent, agenţia cărăşeană de şomaj aduce la cunoştinţa celor interesaţi faptul că alţi angajatori îşi deschid porţile. De această dată, este vorba de mai mult decât de angajări, fiind în joc şi trei cursuri de formare profesională şi de ucenicie în Germania, pentru domeniul gastronomic. Sunt disponibile trei posturi de bucătar, patru de specialist în domeniul hotelier şi alte patru de specialist restaurant.

Aceste cursuri sunt destinate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, fiind finanţate din bugetul Ministerului Federal pentru Munca si Afaceri Sociale din Germania prin intermediul proiectului „MobiProEU – The Job of my Life”, programul urmând a se derula până la finele anului 2017.

Pentru posturile de bucătar sunt acceptate persoane care au certificat de absolvire a şcolii generale, pentru cele de specialist în domeniul hotelier – cele care au certificat de absolvire a liceului şi cunosc în mod obligatoriu limba germană şi o altă limbă străină, de preferinţă engleză, iar pentru posturile de specialist în restaurant sunt acceptate persoane care au certificat de absolvire a liceului şi cunosc în mod obligatoriu limba germană şi limba engleză.

Termenul-limită pentru transmiterea aplicaţiilor este data de 15 februarie 2014. Pentru informaţii suplimentare şi trimiterea CV-urilor în limba germană şi a solicitării de aplicaţie (scrisoare de intenţie în limba germană), persoanele interesate sunt rugate să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Caraş-Severin (strada Traian Lalescu nr. 17, tel. 0255/212160).

Antoniu Mocanu