Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Conform Normei Nr.20/2017 de modificare a legii privind asigurările obligatorii RCA, dacă ați fost partea păgubită într-un accident aveți dreptul la o mașină de înlocuire similară cu cea deținută pe durata reparării autovehiculului dvs. Costul înlocuirii este suportat de asiguratorul șoferului vinovat. În cazul nefericit al unui accident, Autonom, cea mai mare rețea de mobilitate din România vă oferă serviciile lor. Citiți mai multe >>

Schimbări în legea RCA aduc beneficii șoferilor precauți. Dacă ați fost implicați într-un accident auto și sunteți partea nevinovată, puteți obține gratuit o mașină de înlocuire. Intrați pe www.autoinlocuire.ro sau citiți mai jos despre pașii și actele necesare pentru obținerea unei mașini de înlocuire.

Conform Normei Nr. 20/2017 de modificare a legii privind asigurările obligatorii RCA, în cazul unui astfel de incident aveți dreptul să primiți o mașină de înlocuire similară cu cea deținuta pe durata reparării autovehiculului avariat. Costul va fi decontat de asiguratorul șoferului vinovat și mașina se poate obține de la orice companie de închirieri auto.

Pașii obținerii unei mașini de înlocuire în caz de accident

Conform legii, pentru fiecare 4 ore de reparații, aveți dreptul la 1 zi de utilizare a mașinii de înlocuire. Dacă ați fost partea nevinovată în accident nu trebuie decât să vă familiarizați cu pașii de mai jos, și să îi urmați în caz de accident.

  1. Deschideți dosarul de daună în urma accidentului

Procedura de deschidere a dosarului de daună a devenit mult mai simplă datorita constatării amiabile. Completați, împreună cu șoferul care v-a accidentat, formularul de constatare amiabilă.

Este important de știut că este acceptată orice poliță RCA emisă de o companie de asigurări care activează în România. În cazul în care sunt implicate mai mult de 2 automobile, poliția va efectua constatarea și va emite documentele pentru deschiderea dosarului de daună.

  1. Obțineți nota de constatare a daunei

Nota de constatare este emisă de compania de asigurări și se obține de la orice punct de constatare al acesteia. Este necesară realizarea unei programări pentru deschiderea dosarului de daună la asiguratorul șoferului vinovat și o puteți face sunând în call center-ul acestora.

Vă prezentați cu nota de constatare la service-ul ales de către dumneavoastră. Acolo, reprezentantul service-ului vă va pregăti devizul de reparații. Acest deviz include operațiunile care trebuie efectuate și componentele auto care trebuie înlocuite.

  1. Calcularea zilelor pentru care aveți dreptul la mașina de înlocuire

Se realizează din devizul de reparatie astfel: Aveți dreptul la 1 zi de înlocuire pentru fiecare 4 ore de reparație.

În cazul în care are loc o reconstatare a daunelor, se modifică numărul de ore necesar pentru reparație, se va recalcula proporțional și numărul de zile în care puteți beneficia de mașina de înlocuire.

  1. Obțineți mașina de înlocuire

După obținerea documentelor și a confirmării de la asigurator, luați legătura cu Autonom pentru a obține mașina de înlocuire în momentul în care autovehiculul avariat intră în service pentru reparații. Acte necesare pentru obținerea unei mașini de înlocuire în caz de accident:

  • nota de constatare a daunei,
  • devizul de reparație emis de service,
  • copie a certificatului de înmatriculare,
  • o copie a cărții de identitate și a permisului de conducere.

De la Autonom beneficiați în permanență de autoturisme noi dintr-o flotă diversificată, de kilometri nelimitați pe teritoriul României si de asistență rutieră 24/7. Suntem aproape de dumneavoastră oriunde în România, prin rețeaua noastră națională.

Pentru mai multe detalii puteți accesa si www.autoinlocuire.ro, sau ne puteți contacta oricând la 021.9111.