Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În judeţ, din 484 de unităţi şcolare, 60% sunt autorizate sanitar pentru funcţionare.

În aceste zile, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin colectează date de la toate şcolile.

„Ceea ce pot să vă spun până acum e că şcolile sunt pregătite, în general, pentru începerea anului şcolar. Până atunci, însă, lucrările de reabilitare şi construcţie continuă. Nu au fost semnalate neînţelegeri între unităţile de învăţământ şi comunităţile locale, respectiv, consiliile locale şi primării”, a precizat Ion Moatăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

În ceea ce priveşte clasele pregătitoare pentru anul şcolar 2013-2014, în judeţ sunt organizate 132, în 112 unităţi ce au personalitate juridică, iar cadrele didactice care au parcurs stagiul de formare pentru preluarea clasei pregătitoare sunt în număr de 182. „Sunt mai multe cadre didactice pregătite decât numărul celor care vor prelua elevii, urmând ca săptămâna viitoare să se desfăşoare încă o sesiune de formare. Noi recomandăm să ia clase pregătitoare colegii titulari din unităţile de învăţământ, pentru a putea avea continuitate”, a mai amintit Moatăr.

Potrivit acestuia Caraş-Severin, imediat după finalizarea Bacalaureatului, inspectorii şcolari se vor deplasa în zonele arondate şi vor completa fişele de monitorizare din toate unităţile şcolare ale judeţului.