Caraş-Severin, Romania

Acţiunea de marţi vine ca urmare a protestului spontan iscat săptămâna trecută, când crescătorii au dorit să-şi ducă animalele în faţa primăriei din localitate, reuşind să blocheze drumul E70 timp de câteva minute.

„Prezenţa noastră aici se datorează faptului că, la nivelul Primăriei Domaşnea, de câteva luni s-a demarat o campanie de desfiinţare a asociaţiilor crescătorilor de animale. Una dintre asociaţii s-a desfiinţat deja. Am venit intenţionat marţi, când a fost şedinţa Consiliului Judeţean. Am fost primiţi de vicepreşedintele CJ, Ionesie Ghiorghioni, care ne-a spus că sprijină structurile asociative şi că va sosi în comună miercuri, 1 iunie, pentru a vedea situaţia la faţa locului“, a declarat Tudor Milulescu, preşedintele Comisiei de Agricultură din cadrul Consiliului Local Domaşnea, reprezentantul oamenilor adunaţi în Centrul Civic al Reşiţei.

Situaţia este încurcată, aşa cum o prezintă oamenii, şi implică subvenţii, fonduri şi alte paradigme. Domăşnenii susţin că, dacă asociaţia se va desfiinţa, vor fi afectate peste 1.000 de animale, ovine, bovine şi cai.

Flavius Rotariu