Reactualizat la:

Cu gropile cum rămâne?

Cu gropile cum rămâne?
REŞIŢA – Departe de a spune că cineva nu-şi face treaba, raportul Direcţiei de Patrimoniu e jalnic.

 (16 comentarii)

Rectifica

Suntem convinşi că foarte mulţi dintre dvs. aţi circulat pe drumurile din judeţ, mai ales acum în prag de primăvară. Cei care nu aţi trecut pe cele din Valea Almăjului mergeţi, de curiozitate, şi vedeţi cum arată tronsoanele dintre Bozovici şi Lăpuşnicu Mare, dintre Lăpuşnicu Mare şi Dalboşeţ, dintre Bozovici şi Gârbovăţ, dintre Dalboşeţ şi Şopotu Nou.

Sunt doar câteva exemple. Şi suntem convinşi că aţi ajuns şi veţi ajunge la aceeaşi concluzie: sunt jalnice. Şi credem că ne daţi dreptate când spunem că pe omul simplu nu-l intersează dacă un drum e judeţean sau naţional, el vede că-şi rupe maşina în gropile drumurilor din Caraş-Severin.

Nici în 2010 nu se întrevăd reparaţii pentru prea multe căi de circulaţie din judeţ. Sau cel puţin asta arată un raport al Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat Caraş-Severin (DAPPP), prezentat în şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Judeţean. Raportul, semnat de Ianăş Roşeţ, directorul executiv al DAPPP, şi avizat de vicepreşedintele CJ, IonesieGhiorghioni, este o jalnică trecere în revistă a ceea ce a făcut această direcţie în anul 2009 şi ce va face în 2010.

O prezentare superficială pe care şi un elev de clasa a IV-a ar fi întocmit-o mai profesionist, o prezentare care sfidează un for decizional şi un judeţ întreg. Aproape şapte pagini semnate şi avizate, demonstrând multă incompetenţă, de doi oameni care conduc într-un fel sau altul două instituţii importante din Caraş-Severin.

De ce spunem că acea prezentare sfidează cetăţenii unui judeţ întreg? Pentru simplul fapt că Direcţia de Patrimoniu, acest stat în stat cum în puţine judeţe se regăseşte o organizare similară, administrează şi întreţine obiectivele publice şi private din Caraş-Severin. E normal să te aştepţi la o altfel de activitate.

Trist e că niciunul dintre consilierii judeţeni (nici liberal, nici pesedist, nici pedelist) nu a luat în discuţie acel raport. Credeţi că vreun consilier judeţean l-a întrebat pe dl Ianăş Roşeţ dacă maşina sa scumpă şi-a pierdut vreo roată în gropile de pe drumurile judeţene? Credeţi că cineva l-a întrebat pe dl Ionesie Ghiorghioni, dacă în naveta sa făcută şi pe bani publici, a apucat să citească raportul lui Roşeţ? Nu… Pe aleşii noştri îi interesau că directorul de la un centru social a întocmit un raport superficial. Un centru social, care până la urmă s-a demonstrat că face treabă bună, e un singur obiectiv. Pe când DAPPP are peste 100 de obiective în administrare şi alte activităţi.

În fiţuica numită raport se arată, într-adevăr, că în anul 2009 s-au efectuat câteva lucrări de modernizare a unor drumuri judeţene şi comunale. Anul trecut, pentru finanţarea cheltuielilor privind aceste obiective „a fost alocată, din sume defalcate din TVA, suma de 11.789.000 de lei“. Se mai precizează că au fost asigurate lucrări de întreţinere periodică pe diverse tronsoane de drum din judeţ. Ce o însemna şi întreţinerea asta periodică numai cei care o fac ştiu. În realitate, dacă mergi pe tronsoanele întreţinute periodic, cum ar fi BocşaDoclin, DJ 571 Moldova Nouă, Doclin -Tirol, CiclovaIlidia, te întrebi dacă le-au măturat cumva, că altă întreţinere nu pare a fi făcută.

Tot în 2009, s-au contractat lucrările pentru reabilitarea drumurilor Reşiţa-Giurgiova, Cuptoare-Văliug, Caransebeş-Telescaun şi parapetele de protecţie pentru Caransebeş-Muntele Mic. Anul acesta, dl Roşeţ susţine că la acele lucrări contractate va continua execuţia. Tot în 2010 se va efectua recepţia la lucrările finalizate în 2009, adică modernizarea a patru tronsoane de drum şi asfaltarea unor străzi principale din cinci localităţi. Cam puţine iniţiative pentru 2010, dacă ţinem cont că în anii 2008 aveam câte 11 sau 14 recepţii pe zi la lucrări de drumuri din judeţ (numai în Caraş-Severin se puteau întâlni asemenea comisii capabile).

Se mai spune, în respectivul raport, că în 2009 s-au investit 2.446.892 de lei în Palatul Cultural, iar în 2010, în lucrările de finisare, se vor mai investi 2.706.955 de lei (lucrări licitate deja). Şi dacă nu s-au păpat deja banii, poate vedem finalizat şi Palatul Cultural.

De asemenea, se mai arată că au început şi lucrările la o cabană Salvamont de pe Muntele Semenic, cu o valoare de 3.008.675 de lei fără TVA, şi care s-ar finaliza în 2010. O fi vorba de aceeaşi cabană pentru care nu aveau nici un fel de avize şi autorizaţii?

Ca o Direcţie ce răspunde şi de promovarea turismului, a activat şi în acest domeniu: activitate redusă la exact şapte rânduri pe o coală de hârtie – au fost, au participat la târguri, expoziţii, conferinţe şi vor continua. Serviciul Salvamont din subordinea aceleiaşi direcţii a coodonat şi organizat la fel activitatea de salvare în zona montană. Atât de bine că nici azi nu se ştie cum au murit meteorologii de pe Muntele Mic. Contravenţii pe drumurile judeţene Direcţia a aplicat, măriri de salariu la unii angajaţi a dat, a controlat şi efectuarea concediilor de către aceştia şi multe alte activităţi interesante. Care, evident, vor continua şi în 2010.

Până la următorul raport însă, cel care e înjurat pentru gropile din judeţ, pentru diverse investiţii nefinalizate, pentru promovarea slabă a turismului, pentru ce se întâmplă şi pentru ce nu se întâmplă, pentru tot ce merge prost în Caraş-Severin în toate domeniile, va fi şeful judeţului, Sorin Frunzăverde. Care, aşa cum Jurnal CS a mai spus, nu e vinovat pentru toate şi care, din păcate, nu ştie multe din iţele pe care le ţes cei din jurul lui. Nu ştie câte se fac şi câte nu se fac pe baza unor aşa zise relaţii cu preşedintele CJ, relaţii care sunt doar în imaginaţia unora.

De ce nu ştie Sorin Frunzăverde multe lucruri? Pentru simplul fapt că e doar om, nu zeu. Însă, dincolo de orice, pentru unele lucruri, de la drumurile care se fac şi se tot refac, până la Terchea Berchea care spune că este prietenul lui Frunzăverde, preşedintele este vinovat deoarece numeşte anumiţi oameni în anumite posturi cheie. Şi, lucrurile iau întorsături urâte atunci când uită să-i mai controleze, iar ei devin şefii care fac, ameninţă, leagă, dezleagă… Ce sunt ei de fapt? Bieţi anonimi care, în loc să-şi facă treaba cât mai bine, se ascund şi se agaţă de un nume.

Nina CuriţaComentarii 16

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor
Mai multe stiri din categoria CAON Stirile judetului Caras-Severin
Mocioalca: Si in PSD Caras functioneaza regula majoritatii
CARAŞ-SEVERIN - Este avertismentul voalat pe care şeful social-democraţilor cărăşeni îl transmite unor primari [...] mai multe »
Primarul din Luncavita a trecut la betonat strazi
LUNCAVIŢA - ... şi are ajutoare de nădejde: viceprimarul comunei, colegii din Primărie şi câţiva consăteni. mai multe »
West Nile a facut escala si in judetul nostru
CARAŞ-SEVERIN - DSP a anunţat prezenţa virusului transmis de ţânţari la o femeie din Bozovici,, existând [...] mai multe »
Jaguari superbi la Resita
REȘIȚA - Neli și Corneluș vă așteaptă în aceste zile la Grădina Zoologică „Ioan Crișan” din Reșița. [...] mai multe »
Carasenii pot cumpara 65.000 mc lemn de foc
CARAŞ-SEVERIN - Ca în fiecare an, Direcția Silvică Judeţeană a luat toate măsurile necesare pentru punerea la [...] mai multe »
Carasean, urmarit general, depistat in Vama Cenad
CARAŞ-SEVERIN - Marți, 25 septembrie, în jurul orei 06.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – I.T.P.F. [...] mai multe »
Autobuzele TUR, tinte in miscare pentru pietrele teribilistilor
REȘIȚA - Zona pasajului TMK a fost din nou cu ghinion pentru unul din autobuzele celor de la Transport Urban Reșița. [...] mai multe »
Maxim si Hurduzeu, optimisti in legatura cu drumurile judetene
CARAŞ-SEVERIN - Proiectele depuse pe infrastructură de Consiliul Judeţean Caraş-Severin nu au cum să rateze [...] mai multe »
Izvorul Calugarului, o plaga a Caransebesului
CARANSEBEŞ - Acțiunea „Let's Do It”, România a scos la iveală, în municipiu, multe adevărate focare de [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

AutentificareTi-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro

Autentificati-va pe CAON.ro:
Ti-ai uitat parola?

Comentati pe CAON.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou