Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Simina-Ioana Vezentan, primul transfer al verii la echipa de handbal.

Handbalistele de la CS Universitatea Reșița au demarat pregătirile pentru noul sezon competițional. Primul antrenament al verii a avut loc miercuri dimineață, pe stadionul de atletism din cadrul Complexului Sportiv „Francisc Vaștag” din Reșița. 12 jucătoare au răspuns la primul apel al profesorului Cristian Busuioc, care a condus un antrenament uşor, de reacomodare la efort. Timp de trei zile, pregătirile vor continua în aer liber, pe stadionul de atletism, urmând ca săptămâna viitoare fetele să aibă parte de un cantonament pe Litoral. „Vom avea trei zile de reacomodare la efort, pe stadionul de atletism, după care urmează să efectuăm un stagiu de pregătire centralizată pe litoralul Mării Negre. Vom fi o săptămână pe Litoral, din 30 iulie până pe 7 august”, a spus prof. Cristian Busuioc, antrenorul CSU Reșița.

Chiar în ziua reunirii lotului echipei, CSU Reșița și-a asigurat serviciile unei handbaliste care a evoluat în Liga Națională, pentru echipe precum HC Zalău și CSM Bistrița. În vârstă de 26 de ani, handbalista Simina-Ioana Vezentan (născută la Baia Mare) vine de la CSM Bistrița, va întări linia de 9 metri, putând evolua atât pe inter, cât și pe centru. Handbalista a semnat un contract cu CSU Reșița, valabil un sezon. „Mai suntem în discuții cu câteva jucătoare, îmbucurător este că nu am pierdut sportive față de sezonul trecut. Momentan avem discuții, unele dintre ele sunt condiționate și de promovarea examenului de Bacalaureat. Așteptăm să treacă și sesiunea a doua și până la începutul sezonului sperăm să definitivăm un lot cu care să abordăm viitoarea ediție de campionat, la fel ca și în anii precedenți, cu gândul de a obține rezultate cât mai bune”, a mai spus antrenorul formației reșițene.

Momentan nu a fost stabilit concret niciun meci de pregătire, după cum a precizat Cristian Busuioc. „Probabil vom participa la un turneu de pregătire după ce vom reveni în Reșița. Va urma o perioadă de două săptămâni de pregătire specifică, iar după această perioadă vom stabili exact și turneele la care vom participa și jocurile amicale pe care le vom fixa cu echipele din zona noastră. Momentan, nu au fost configurate cele două serii ale Diviziei A, așteptăm să vedem pe site-ul FRH seria în care vom fi și ce adversare vom avea”, a spus Cristian Busuioc. În sezonul 2016/2017, CSU Reșița a terminat pe locul 3 în Seria B a Diviziei A și a participat la barajul de promovare în Liga Națională, unde a avut o grupă infernală, cu Dinamo București și CSM Unirea Slobozia.