Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O echipă a clubului reșițean a participat la un turneu de volei de plajă la Monte Carlo.

La cea de-a opta ediție a turneului internațional FX Pro Monte Carlo Beach Volley, desfășurat recent în principatul Monaco, a participat și echipa României, reprezentată de către sportive de la CS Universitatea Reșița, Adriana Sorina Buz și Adriana Melniciuc. Întrecerea a avut loc timp de trei zile la Monte Carlo, pe plaja Miami de lângă hotelul Le Meridien Beach Plaza, unde au fost cazate echipele participante.

În fiecare an, organizatorii surprind publicul monegasc cu naționale care mai de care mai exotice, anul acesta România aflându-se printre echipe de top din lume alături de Brazilia, Norvegia, Franța, Paraguay, Canada, Israel și Olanda. În edițiile precedente au fost prezente printre altele naționalele Statelor Unite ale Americii, Cehiei, Greciei, Spaniei, Portugaliei, Estoniei, Germaniei, Italiei, Estoniei.

În 2015 a participat și România, în componența Adriana Sorina Buz – multiplă campioană naționala și balcanică, și Adriana Melniciuc – campioană națională absolută în 2014 și vicecampioană balcanică U22 și de senioare cu CSM Timișoara. Cele două sportive care concurează pentru CSU Reșița în competițiile de volei de plajă sunt antrenate de prof. Dan Jitaru. Cele opt naționale au fost împărțite în doua grupe: Franța, Canada, Israel și România în Grupa A; Brazilia, Paraguay, Olanda și Norvegia în Grupa B.

„După jocurile din grupă, echipa țării noastre se afla pe ultimul loc, nereușind să treaca de mult mai experimentatele adversare. Echipa de pe locul 4 din grupa B, Norvegia, a fost adversarul nostru în finala pentru locul VII. Finala pentru locul V a fost câștigată de către Olanda, în detrimentul celor din Israel. Finala pentru bronz a fost adjudecată de sud-americancele din Paraguay, Canada ocupând locul IV. Competiția a fost câștigată de Brazilia, având în componență o vicecampioană mondială U19, respectiv campioana olimpică de tineret de la Nanjing 2014, Franța mulțumindu-se cu medaliile de argint. Pentru fetele noastre, acest turneu a fost extraordinar de valoros in ceea ce privește obiectivul de a readuce titlul național de senioare la Reșița“, ne-a spus antrenorul Dan Jitaru.

În paralel, a avut loc și un turneu mixt PRO-AM, echipele fiind alcătuite dintr-un membru al gărzii regale, o celebritate și o voleibalistă de performanță. Printre celebrități s-a regăsit și fostul mare fotbalist francez Didier Deschamps. „Turneul a fost un real succes din punct de vedere organizatoric, gazdele sale ridicându-se la cel mai înalt nivel, premiile puse în joc fiind de 10.000 de dolari. Sâmbătă, 20 iunie, după-amiază, la turneu au luat parte și prințul Albert de Monaco și prințesa Charlene de Monaco, ridicând competiția la un nivel cu adevărat regal“, ne-a mai spus, entuziasmat, antrenorul Dan Jitaru.