Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbalistele de la Clubul Sportiv Universitatea Reșița au început de câteva zile antrenamentele pe stadionul de atletism de la Intim.

„Ne-am reunit pe data de 24 iulie. Timp de câteva zile vom face antrenamente pentru reacomodarea organismului la efort, iar în perioada de 28 iulie – 4 august ne vom deplasa pe litoralul Mării Negre, unde vom desfășura un stagiu de pregătire centralizat sub forma unui cantonament. După acest stagiu vom reveni la Reșița și vom continua pregătirea. Așteptăm să se afișeze pe site-ul Federației Române de Handbal data de începere a campionatului și componența seriei în care vom fi repartizați în noul sezon competitional. Avem noutăți legate de lot. Avem deja în cadrul echipei șase studente, care au fost admise la specializarea Educației Fizică și Sportivă din cadrul Universității Eftimie Murgu din Reșița. Până la începerea sezonului sper să mai perfectăm unul sau două contracte. Sunt alături de noi și două junioare de la Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița. În funcție de seria în care vom fi repartizați, vom vedea ce adversare vom întâlni și de abia atunci ne vom putea fixa un obiectiv pentru viitorul sezon competitional”, ne-a declarat Cristian Busuioc, antrenorul echipei CSU Reșița.

Handbalista ucraineancă Marinela Pricop, care a revenit la CSU Reșița de la CS Marta Baia Mare, a spus: „Mă bucur că am revenit și mă simt foarte bine la Reșița. Cu timpul vom reveni la forma noastră cea mai bună și sperăm să facem față în noul sezon. Mi-a plăcut foarte mult la Reșița, mai ales mi-a plăcut colectivul, m-am acomodat foarte bine și am decis să mă reîntorc. CS Marta Baia Mare a fost ultima mea echipă unde am evoluat și îmi doresc să ajung acum cu CSU pe un loc cât mai sus în clasament. Am ajuns în România acum șase ani și am învățat foarte bine să vorbesc românește”.

Ștefan Moraru