Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Rosso-nerii joacă sâmbătă, de la ora 18, cu ACS Ghiroda, în Valea Domanului. Partida care va avea loc pe Stadionul „Mircea Chivu” contează pentru etapa a XXIX-a a Ligii a III-a, Seria a IV-a.

CSM Școlar Reșița se află în acest moment pe locul al patrulea, cu 55 de puncte obținute în 26 de partide jucate. La finalul campionatului, rosso-nerilor li se vor mai adăuga încă două puncte, deoarece au remizat cu echipa CNP Timișoara, formației căreia nu i se vor acorda punctele la finalul campionatului. ACS Ghiroda nu mai are șanse matematice nici la promovare, nici nu va retrograda și va juca această partidă neavând practic niciun obiectiv. Această formației ocupă locul opt în clasament, cu 32 de puncte acumulate în 27 de meciuri. Echipele care se află în fața Reșiței în campionat sunt Național Sebiș și CSM Lugoj, ambele având 56 de puncte. În etapa următoare, CSM Lugoj va întâlni pe teren propriu liderul ACS Șirineasa. Un eventual rezultat de egalitate între aceste două formații i-ar avantaja pe reșițeni, în cazul în care aceștia câștigă ultimele două partide din campionat. În afara de partida cu Ghiroda, CSM Școlar va juca în ultima etapă în deplasare la formația ASCO Filiași pe data de 26 mai. Cel mai probabil, Federația Română de Fotbal se va pronunța în cazul de depunctare a echipei ACS Șirineasa după finalul campionatului. Totuși, dacă nu ar fi remizat cu Șoimii Lipova, ACS Șirineasa și Național Sebiș, reșițenii nu ar mai fi depins în totalitate de verdictul pe care-l va da FRF.

„Vom încerca să câștigăm ultimele meciuri pe care le mai avem de disputat și vom vedea ce se va întâmpla. Sperăm ca Șirineasa să se încurce la Lugoj”, a spus antrenorul Daniel Oprița.