Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat vineri, 10 mai, cu scorul de 2-0, partida din deplasare cu Șoimii Lipova și se află mai aproape ca niciodată de promovarea în Liga a II-a. Golurile echipei reșițene au fost înscrise de Sebastian Velcotă și Marius Staicu.

După acest succes, echipa antrenată de Leontin Doană s-a distanțat în fruntea Ligii a III-a la 4 puncte de locul II, ocupat în prezent de ACS Dumbrăvița. La acest joc din deplasare, fotbaliștii rosso-neri au fost încurajați de un număr impresionant de suporteri, conduși de liderul de galerie Marcel Gușcă.

„Terenul a încurcat ambele echipe, atât noi, cât și Lipova avem o posesie bună, iar starea terenului nu ne-a permis prea multe. A fost un meci de luptă. Eliminarea mi s-a părut justă, jucătorul advers i-a spart capul lui Velcotă. Mă bucur și le mulțumesc suporterilor că au fost alături de noi în număr așa de mare. Este un record pentru un meci în deplasare, până acum mai mult de 20-30 de fani nu ne-au însoțit, dar la acest joc au fost peste 200 de suporteri, în frunte cu domnul primar. Era un zvon că s-ar putea să jucăm pe sintetic. Noi oricum ne-am antrenat pe o suprafață artificială, că să evităm terenul îmbibat cu apă de la atâtea ploi și ne-ar fi convenit să jucăm pe sintetic. Când am preluat-o eu pe Reșița, erau 11 puncte între noi și Lipova, am luat-o pas cu pas. Am jucat toate meciurile la victorie, din 19 partide am obținut 16 victorii, de 2 ori am pierdut și am înregistrat un rezultat de egalitate. Dar, în ciuda acestui parcurs bun al nostru, eu cred că Lipova a pierdut promovarea. Nu aveai voie să ai un avans atât de mare și să pierzi atâtea puncte. Dar, atenție, mai sunt două etape, încă nu este decisă promovarea. Este adevărat că am făcut un pas mare spre Liga a II-a, dar încă nu este gata campionatul”, a declarat antrenorul Leontin Doană.

„Dacă galeria Reșiței a cântat că e mândră de băieții lor și eu pot spune că sunt mândru de ai mei. Pe acest teren atât s-a putut și sunt puțin frustrat că în iarnă nu am fost lăsați să jucăm returul pe <<Motorul>>. Anticipam de atunci că vor fi zile cu vreme rea și terenul ne va dezavantaja. Știam și că unii adversari se vor apăra cu noi și nu voiam să pierdem puncte acasă. La acest meci ne-am dorit mai mult, dar luând repede gol și fără un om pe teren încă din minutul 10, cu terenul foarte greu și cu atâtea absențe mai ales în atac, era foarte greu să scoatem mai mult de la acest meci. La pauză, am încercat cu trei fundași centrali și cu doi atacanți pentru că un egal ne ținea în joc. Am avut și noi ocazii, la 0-1 Mădălin Popa ar fi putut egala, dar nu am reușit mai mult în inferioritate numerică. Într-adevăr au contat mult absențele unor jucători, dar și Liverpool a jucat fără Salah și Firmino și au întors rezultatul cu Barcelona. Apoi, nu credeam că în luna mai vom mai avea așa probleme cu terenul. Pot spune că jocul nostru combinativ a avut de suferit. Încercăm să câștigăm cele două meciuri rămase și vrem să terminăm cât mai sus în campionat”, a declarat Flavius Sabău, antrenorul echipei Șoimii Lipova.

CSM Reșița: Cristian Zimmerman, Bogdan Szijj, Sergiu Bactăr, Flavius Vlădia, Hristos Vadasis, Sebastian Velcotă, Laurențiu Breșneni, Daniel Vădrariu, Dorin Toma, Dumitru Ene și Marius Staicu. Rezerve: Toader, Săulescu, Mierlici, Babei, Banac, Roșca și Musteta.

Următorul meci al rosso-nerilor va fi sâmbătă, 18 mai, de la ora 18, acasă, cu ACS Dumbrăvița. Dacă echipa lui Doană se va impune, CSM Reșița va promova matematic în Liga a II-a, cu o etapă înainte de finalul campionatului.

Foto: Sport Arad