Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Leo Doană și elevii săi se pregătesc astfel pentru noul sezon competițional al Ligii a II-a. Cantonamentul se va desfășura până în 10 iulie, iar pe 12 iulie rosso-nerii vor juca la Drobeta Tr. Severin un amical cu echipa de Liga a III-a din Craiova.

Pe 17 iulie, CSM-ul va juca la Ripensia Timişoara, în 20 iulie la ASU Poli Timişoara, iar în data de 27 este programat la Reşiţa un amical cu o echipă de Liga a III-a din Vârşeţ. Startul Ligii a II-a se va da în data de 3 august.

Pentru a putea face față echipelor de tradiție din fotbalul românesc care se află în eșalonul secund, oficialii reșițeni sunt conștienți că fără câțiva jucători de valoare va fi foarte greu să realizeze ceva în sezonul 2019/2020. Antrenorul Leo Doană speră să poată definitiva lotul cu cel puțin trei săptămâni înaintea startului de campionat. Ofensiva reșițeană l-a pierdut pe Staicu, care a semnat cu Ripensia Timișoara, dar oficialii din Valea Domanului s-au reorientat rapid și l-au adus pe atacantul craiovean Alexandru Cioablă, un jucător tânăr, născut în 1996. Întăriri au sosit și pe alte posturi, iar căutările continuă.

„Noutățile certe sunt fundașul Alex Manea și mijlocașul Cristi Poiană, care au semnat cu CSM Reșița. Au mai venit la noi: fundașul Bruno Vasiu, de la Lipova, atacantul Alexandru Cioablă și mijlocașul central Emanuel Dat, un junior de la Cluj. Mai așteptăm să vină și alții. Din păcate, Velici am înțeles că nu s-a acomodat și ar fi plecat, m-a anunțat domnul președinte”, ne-a declarat antrenorul Leo Doană.

Căutările și negocierile pentru formarea unui lot competitiv de Liga a II-a se desfășoară cu dificultate, pentru că nu e ușor să concurezi cu echipe care au bugete mult mai mari decât gruparea reșițeană. Din acest motiv, pentru a putea profita de orice oportunitate, Reșița își va definitiva lotul destul de târziu.

Ștefan Moraru