Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Comisarul european şi deputatul de Caraş-Severin au participat la hramul Catedralei Episcopale, iar după slujbă au ţinut o conferinţă de presă în care au vorbit despre proiecte, viitor, dar au şi atacat dur guvernarea PSD.

Duminică, la orele dimineții ierarhi, preoți, diaconi și credincioși au mers în procesiune de la Centrul eparhial până la Catedrala „Învierea Domnului”, unde s-au rugat împreună la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, alături fiind soborul de ierarhi, preoți și diaconi. În mijlocul credincioşilor s-au aflat şi politicieni, dar spre deosebire de alţi ani au fost mai puţini. Comisarul european Corina Creţu a avut un loc de cinste printre înaltele feţe bisericeşti, onorând cu prezenţa la hram chiar invitaţia făcută de PSS Lucian, episcopul Caransebeşului. Corinei Creţu i-au fost alături deputaţii Ion Mocioalcă şi Ion Spânu. După slujbă, comisarul european, care este şi candidat pe listele PRO România la europarlamentare, şi secretarul general Ion Mocioalcă au susţinut o conferinţă de presă.

PS Lucian a ținut ca doamna comisar european să fie prezentă la Caransebeș. Mă mir că nu am văzut prea mulţi politicieni, liberalii au lipsit cu desăvârşire de la hram, iar de la PSD l-am văzut doar pe preşedintele Silviu Hurduzeu. Interesant, dar tot nu înţeleg cum au lipsit de la un asemenea eveniment! Acum, după cele bisericești am trecut la cele lumești, am adus-o pe doamna comisar în sediul Pro România. Are multe nemulțumiri legate de relația cu actualul guvern care nu a fructificat oportunităţile datorate funcției pe care dumneaei a deţinut-o şi o deține încă la Parlamentul European“, a spus Mocioalcă.

Corina Creţu a întărit cele spuse de Mocioalcă, precizând că „Guvernul ar trebui să facă abstracție că suntem în campanie electorală și am putea lua Programul Operațional Regional să vedem unde sunt blocajele, pentru că 80 la sută din bani nu s-au cheltuit, avem rată de absorbție de doar 21 la sută. România nu a avut decât de beneficiat de pe urma Uniunii Europene. Mă refer la un beneficiu de 45 de miliarde de euro și o contribuție de 15 milioane de euro! Mulțumesc lui Victor Ponta că a creat Pro România ca alternativă pentru a rămâne cu adevărat pro europeni, deoarece mă îngrijorează discursul anti-european al PSD”.

Legat de Caraş-Severin, comisarul european şi-a amintit că „primul proiect major și singurul pe care l-am semnat în mandatul meu a fost fazarea proiectului de apă și canalizare, am alocat 57 de milioane de euro pentru extinderea rețelei de apă și canalizare de care vor beneficia 200.000 de cetățeni ai județului. E o investiție importantă. Caraş-Severinul are potenţial enorm, dar infrastructura e foarte slabă“.

Ion Mocioalcă a atacat dur PSD, spunând că „dacă PSD, la alegerile de anul viitor va face un scor care să înceapă cu cifra 2, eu zic că este o minune. Îşi pierd credibilitatea  tot mai mult“.