Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Câteva sute de candele cu lumina păcii, adusă de la Bethleem, au fost date celor care au asistat în Catedrala Episcopală la concertul de Crăciun susținut de Filarmonica Banatul, la invitația Primăriei și a Episcopiei. Lumina a fost adusă în catedrală de doi copii, simbol al purității, îmbrăcați în straie populare bănățene.

„Este cea mai frumoasă organizare de când venim noi la Caransebeș, cu acești copii în costume populare. Scopul acestei Lumini este ca dumneavoastră să o dăruiți tuturor prietenilor, vecinilor, chiar și dușmanilor. Să uitați de răutați, să vă aduceți aminte numai de bucurii”, a declarat directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni, în deschiderea manifestării.

„Suntem din nou martori la primirea Luminii Sfinte de la Bethleem. Avem o cetate luminată și binecuvântată de Dumnezeu și ne bucurăm să primim Lumina de la acești îngerași. De aceea, copiii sunt primiți și aplaudați când colindă, pentru că ne aduc aminte de îngerii lui Dumnezeu”, a spus și Lucian, episcopul Caransebeșului.

După momentul de emoție și spiritualitate al primirii Luminii de către epsicopul Lucian și primarul Marcel Vela, artiștii de la Filarmonica timișoreană au încântat încă odată auditoriul cu un recital de colinde. „Am asistat cu toții la un moment înălțător, devenit deja tradiție în Caransebeș. Dincolo de a primi Lumina, dincolo de a asculta colindele aduse nouă cu atâta suflet de acești artiști minunați, faptul că lumina și sunetul s-au împletit într-un mod atât de armonios într-un loc sacru, ne-a făcut să ne simțim mai aproape de Dumnezeu, mai sensibili, mai buni, mai optimiști și mai iertători”, a încheiat primarul Caransebeșului, Marcel Vela, o seară plină de credință și pace sufletească.