Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Modernizarea DJ 608 Plugova (DN6) – Globurău – Costiș – Borugi – Cornereva – Obița – Rusca (DN6) este drumul care va deschide turismul în zonă.
Prezent la semnarea contractului pentru drumul de 26 de milioane de euro, un drum ce necesită lucrări complexe şi pe care nu s-a intervenit de ani de zile, primarul comunei Cornereva, Nicolae Novăcescu, i-a mulţumit preşedintelui Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, pentru implicare. „De când sunt primar m-am gândit cum să fac acest drum. Sunt sigur că odată cu implementarea acestui proiect se va îmbunătăți calitatea vieții în zonă. Avem o comună foarte frumoasă, este o zonă mirifică, dar din păcate acest drum ne-a afectat foarte mult. Nu venea lumea acolo pentru că nu putea să vină, mai ales că aveam și o porțiune de drum închisă în ultima perioadă, din cauza căderilor de pietre”, a declarat Novăcescu.

Consiliul Judeţean a făcut şi o prezentare inedită a comunei lui Novăcescu, Cornereva, cea mai mare comună din România, fiind principalul beneficiar al reabilitării DJ 608. Drumul ce va fi reabilitat pe o porţiune de 41,4 kilometri va facilita accesul şi spre câteva obiective turistice din zonă cum ar fi Barajul de la Poiana Ruscă, Munţii Cernei şi Ţarcu, morile de apă de pe Valea Belareca, situl arheologic de la Cornereva.

Aşa cum vă spuneam, contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare DJ608 Plugova (DN6) – Globurău – Costiș – Borugi – Cornereva – Obița – Rusca (DN6)” are o valoare de peste 125 de milioane de lei, fiind practic cel mai mare contract de finanțare semnat de Consiliul Judeţean cu ADR Vest. Primarul comunei Cornereva mai spunea că deşi în zonă există o singură pensiune şi câteva cabane, este ferm convins că zona se va dezvolta. „Cu această ocazie se va rezolva totul și vom fi o comună conectată cu lumea. Este ceva fantastic, la mulți nu le vine să creadă, nici la locuitorii din comuna mea. Îi mulţumesc domnului preşedinte Hurduzeu şi tuturor celor implicaţi“, a mai precizat Nicolae Novăcescu.