Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Iepuraşul Rotaract a scos la iveală deosebitele calităţi cu care sunt înzestraţi cei mai mici dintre noi.

Evenimente puţin neobişnuite pentru griul cotidian s-au derulat weekend-ul trecut, schimbând ritmul şi nuanţa. În afara programelor pregătite de către Primăria Reşiţa, de muzică populară în Parcul Cărăşana şi de fanfară în Piaţa Tricolorului, această din urmă locaţie s-a dovedit a fi o bună scenă pentru promovat o zi cu adevărat de primăvară.

Deşi a debutat cu câţiva stropi de ploaie, muzica şi buna-dispoziţie adusă de tinerii de la Rotaract, alături de cei ai municipalităţii, i-au atras în special pe cei mici, curioşi de premiile puse la bătaie în cadrul diferitelor competiţii, dar şi de face-painting şi de plăcintele cu brânză şi mere. Iar bomboanele au fost la discreţie. Aşa că, la scurt timp după debutul acţiunii, o mare de copii a înconjurat căsuţa iepuraşului.

Fie că şi-au dorit un mic fluturaş, o floare, o inimioară sau un… leu, cei mici s-au simţit bine pe mâinile celor de la face-painting. Dar s-au şi dovedit deosebit de talentaţi în cadrul competiţiilor, juriul fiind obligat chiar să dea mai multe premii decât au plănuit organizatorii. În acest cadru, Daria Roman a reuşit să urce pe înălţimile podiumului la Concursul de talente, cu o poezie, deşi are doar cinci ani şi este în grupa mijlocie, după cum spun rudele, distingându-se în faţa celorlalţi concurenţi şi cucerind inima juriului. A fost prima care s-a înscris şi a ieşit prima, declarau organizatorii.

Antoniu Mocanu