Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Centrul pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa a fost scena unui autentic schimb de generaţii. Faţă în faţă, pensionari şi copii, au sărbătorit Ziua Europei, cu muzică şi dans, dar mai ales cu zâmbete şi voie bună.

În spiritul bunei colaborări, copiii Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă „Aurora“, însoţiţi de directorul Liviu Moise şi colegele sale, au oferit un program artistic deosebit, apreciat şi aplaudat de pensionari. Nadia Pasici – directorul Centrului pentru Persoane Vârstnice a moderat manifestarea, foarte impresionată de gestul copiilor: „Cei de la Centrul Aurora ne-au emoţionat cu programul lor, au cântat foarte frumos, de asemenea au confecţionat drapele şi le-au dăruit celor prezenţi, atât steagul României cât şi cel al Europei“.

Directorul CSEI „Aurora“ a spus că s-au pregătit intens pentru a le aduce zâmbetul pe buze: „Ne-am gândit să le oferim un program artistic, pentru că sunt oameni care au lucrat pentru municipiul Reşiţa de-a lungul timpului. Le-am adus un prinos de recunoştinţă pentru efortul pe care l-au făcut atâţia ani de zile muncind în Reşiţa. Fiind acum în vârstă, am adus faţă în faţă cele două generaţii, viitorul Reşiţei cu cei care au făcut Reşiţa de astăzi. Sperăm să le facem viaţa mai frumoasă, măcar din când în când, cum a fost şi de Ziua Europei“.

Este, într-adevăr, un semn de preţuire pentru munca lor, dar şi respect pentru anii pe care ştiu să îi poarte cu demnitate. Au contribuit la această sărbătoare şi membrii Ligii Pensionarilor, care au venit la Centrul pentru Persoane Vârstnice însoţiţi de preşedintele Ligii, Dumitru Ursu şi Maria Radu, vicepreşedinte, care au vorbit despre semnificaţiile sărbătorii. În finalul manifestării, vârstnicii au ascultat în picioare Imnul Europei. În tot acest timp, jucătorii care se întrec de o săptămână încoace în marea competiţie „Cupa Seniorilor“ la şah, table şi remi, au continuat să se lupte la Centru în finale, premierea fiind amânată pentru vineri, 11 mai.