Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sub îndrumarea artistului plastic Marian Truţulescu puteţi face mici transformări vizuale în viaţa dumneavoastră cotidiană.Deschis în acest an la Reşiţa, Clubul de Artă Contrast este un spaţiu de artă dedicat celor care doresc să exploreze universul fascinant al artelor vizuale, şi să se bucure de o atmosferă boemă, într-un atelier de pictură adevărat. În cadrul acestui club, Marian Truţulescu, artist plastic profesionist şi profesor doctor în arte vizuale, oferă posibilitatea celor care îşi propun ca arta să fie un hobby sau o terapie prin frumos, să beneficieze, sub îndrumarea sa, de cursuri de artă: desen, grafică, pictură, artă decorativă şi design, cursuri ce se adresează copiilor sau persoanelor adulte care doresc să-şi petreacă timpul liber într-un mod plăcut, creativ şi relaxant.

Aşa cum ne-a declarat Marian Truţulescu, unul dintre scopurile acestui curs de artă este „dezvoltarea culturii generale prin distracţie şi joacă, educarea răbdării şi a perseverenţei, pentru a ajunge la un final spectaculos“. Luna aceasta, cursanţii, nu puţini la număr, au realizat obiecte decorative şi pictură pe sticlă cu tematică de toamnă şi Halloween, urmând ca, în decembrie, să se organizeze ateliere de pictură pe sticlă. Astfel, participanţii la curs vor intra în tainele iconografiei, o lume specială în care toate lucrările au o cromatică aparte.

Toate obiectele realizate în cadrul atelierului pot fi luate acasă de cursanţi pentru a-şi decora propriile locuinţe sau pentru a le face cadou celor dragi.

Roxana Bălan Nafiru